Ķīnā pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu miruši jau 17 cilvēki (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārsts. Ilustratīvs attēls
Ārsts. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Ķīnā pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu miruši jau 17 cilvēki, trešdien ziņo Ķīnas mediji.

Vīruss sāka izplatīties no Hubejas provinces galvaspilsētas Uhaņas. Amatpersonas uzskata, ka vīrusa izcelsmes vieta ir tirgus, kur notika nelikumīga savvaļas dzīvnieku tirdzniecība.

Inficēšanās gadījumi ir konstatēti arī Taivānā, Filipīnās, Taizemē, Japānā un Dienvidkorejā. Otrdien tika apstiprināts pirmais inficēšanās gadījums ASV.

Ķīnas valsts televīzija šodien ziņo, ka Hubejas provincē mirušo skaits sasniedzis 17. Citās Ķīnas provincēs neviens nāves gadījums nav reģistrēts.

Iepriekš amatpersonas ziņoja, ka inficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu ir pārsniedzis 470, un deviņi no inficētajiem ir miruši.

Šis koronavīruss ir radniecīgs SARS (smagā akūtā respiratorā sindroma) izraisītājam. SARS 2002. un 2003.gadā prasīja 349 cilvēku dzīvības kontinentālajā Ķīnā un vēl 299 - Honkongā.

Cenšoties novērst paniku Jaunā gada brīvdienās, kas Ķīnā ir aktīvs ceļojumu un pārbraucienu laiks, Ķīnas varasiestādes regulāri publisko jaunāko informāciju par vīrusa izplatību.

Pasaules Veselības organizācija (WHO) ir sasaukusi ārkārtas sanāksmi, lai izlemtu, vai vīrusa uzliesmojums ir uzskatāms par globālu ārkārtēju situāciju veselības jomā.

Daudzi Ķīnas iedzīvotāji ir atcēluši brīvdienās plānotos ceļojumus, iegādājas sejas maskas un cenšas izvairīties no publiskām vietām, piemēram, nedodas uz kinoteātriem un lielveikaliem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu