Tūnbergai netieši izdevies glābt leģendārā Šūmahera dzimto kartinga trasi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Grēta Tūnberga un Mihaels Šūmahers
Grēta Tūnberga un Mihaels Šūmahers Foto: AP/Apollo kolāža

Autosporta un, jo īpaši, F-1 leģendas Mihaela Šūmahera faniem šobrīd ir pateicību parādā slavenajai vides aktīvistei Grētai Tūnbergai un citiem viņas domu biedriem.

Ziemeļreinas Vestfālenes enerģētikas koncerns RWE bija iecerējis "noslaucīt" daļu atlikušā Hambahas meža, lai paplašinātu sev piederošās brūnogļu raktuves.

Minētais plāns sevī ietvēra ne tikai meža izciršanu, bet arī Kerpenes Brīvdabas kartodroma darbības slēgšanu. Šobrīd ir zināms, ka tas tomēr nenotiks, un par to daļēji jāpateicas Tūnbergai, kura 2019.gada augustā bija ieradusies šajā reģionā un pievienojās protestētājiem pret energokompānijas postošo ieceri, raksta vācu AutoBild.

Ticams, ka autosporta fanu Kerpenes kartodroma (Erftlandring) nākotne satrauca vairāk nekā Hambahas mežs, kurš jau tāpat ir teju iznīcināts, jo 40 gadu laikā zaudējis 90% platības. Autosporta fanus šī kartodroma drošība interesē, jo tur savas gaitas autosportā agrā bērnībā sāka leģendārais Mihaels Šūmahers, kā arī viņa jaunākais brālis Ralfs.

Šī trase, visticamāk, ir tuva ne tikai Mihaelam un Ralfam, bet arī viņu vecākiem. Kerpenes kartodromā iztiku pelnīja gan abu autosportistu tēvs Rolfs, kurš bija trases uzraugs un būvēja kartingus dēliem, gan arī māte Elizabete, kura darbojās vietējā ēdnīcā.

Lai vai kā, tieši Kerpenes kartodroms, bija vieta, kur Mihaēls Šūmahers slīpēja un pilnveidoja savas braukt prasmes. Šajā trasē bērnībā apgūtās prasmes vēlāk vācu leģendārajam pilotam noderēja, lai kļūtu par septiņkārtēju F-1 čempionu. Šo rādītāju joprojām nevienam nav izdevies pārspēt, lai gan Luiss Hamiltons tam ir ļoti tuvu (seši tituli).

Pats Mihaēls par šo trasi savulaik pat izteicies, ka tā viņam ir tikpat nozīmīga kā mājas.

Nobeigumā jāpiebilst, ka šai trasei ir būtiska loma vācu jaunās autosportistu paaudzes skološanā, jo daudzas citas brīvdabas kartinga trases pēdējos gados ir slēgtas. Cīņā par tās saglabāšanu aktīvi iesaistījies arī Ralfs Šūmahers.

Ralfs Šūmahers
Ralfs Šūmahers Foto: AFP/SCANPIX
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu