Brasas cietumā notikusi ķīmisko vielu noplūde, cietis ugunsdzēsējs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Naktī uz piektdienu, 24. janvāri, vietējie iedzīvotāji pie Brasas cietuma novērojuši savādu darbošanos - operatīvie dienesti sirēnu un bākuguņu pavadījumā vairākas stundas strādāja pie kāda pamesta angāra. Piektdien atklājies, ka telpā notikusi ķīmisku vielu noplūde, taču tās saturs joprojām nav noskaidrots, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pie Brasas cietuma pulcējās ugunsdzēsēji, ģērbušies aizsargtērpos, kas paredzēti ķīmisku avāriju gadījumos. Vīri bija uzstādījuši telti netālu no kādas pamestas saimniecības ēkas, kurā, kā iedzīvotāji ziņoja, bija izlijis indīgs šķidrums.

Kā raidījumam "Degpunktā" skaidro Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola, notikuma vietā strādāja ķīmisku negadījumu automašīna, un vide tika iekārtota darbam, lai savāktu nezināmu ķīmisku vielu. Notikuma vietā izvietoja atsārņošanas telti, un ugunsdzēsēji strādāja ķīmijas aizsargtērpos, lai šo vielu savāktu.

Viens no seku likvidācijas darbos iesaistītajiem ugunsdzēsējiem guva traumu. Palīdzība cietušajam sniegta nekavējoties.

Ēkā atradās trīs konteineri - katrā no tiem aptuveni 30 litri ar nenoskaidroto šķidrumu. Viens no tiem bija apgāzies un izlijis desmit kvadrātmetru platībā. Viela tika savākta un nodota atkritumu apsaimniekotājiem. Tālāk tiks skaidrota tās izcelsmes vieta un precīzs ķīmiskais sastāvs.

Valsts vides dienests mierina apkārtnes iedzīvotājus, apgalvojot, ka draudi videi nav konstatēti, jo uz situāciju reaģēts laikus.

Video: Ieskaties raidījuma sižetā!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu