Eksperti brīdina par bīstamu "Android" telefonvīrusu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters / Scanpix

Speciālisti atklājuši "Android" operētājsistēmas telefonu ļaunatūru, kas zog lietotāju datus. Par to, kādēļ šis vīruss ir tik bīstams vēsta portāls "RIA Novosti".

"Android.Xiny.5261" Trojas zirga tipa vīrusu lietotāju ierīcēs pamanījuši pagājušā gada beigās. Ļaunatūra spēj gūt peļņu no maksas lietotnēm, kā arī pašrocīgi instalēt dažādas aplikācijas. Lielākos draudus viedierīču lietotāju drošībai rada arī tas, ka vīruss no telefona izdzēš daļu programatūras, tādēļ to ir neiespējami izdzēst - atbrīvoties no "nevēlamā viesa" iespējams vien pārinstalējot operētājsistēmu.

Pirmoreiz šī ļaunatūra konstatēta jau 2015. gadā, taču vīruss kopš šī laika ir pilnveidots un rada aizvien lielākus draudus. Ļaunatūra var strādāt tikai uz vecākām Android versijām - telefonus, kuriem ir ieinstalēta jaunāka versija par Android 5.1, šī programma neskar.

Eksperti norāda, ka Android operētājsistēmai pašlaik eksistē vairāki tūkstoši dažādu vīrusu, tādēļ viedierīču lietotājiem būtu vērts padomāt par antivīrusu programatūras iegādi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu