Ministre Francijā iestājas par meiteni, kura piedzīvojusi mobingu par jokiem par islāmu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Francijas dzimumu vienlīdzības un diskriminācijas apkarošanas lietu ministre piektdien, 24. janvārī, ar kaismīgu runu iestājusies par kādu 16 gadus vecu meiteni, kas kļuvusi par virtuāla mobinga upuri pēc tam, kad viņa internetā dalījusies ar pret islāmu vērstiem komentāriem, vēsta raidsabiedrība "AP".

Meitene ir saņēmusi neskaitāmus apavainojumus un draudus. Piedzīvotās emocionālās vardarbības dēļ 16 gadus vecā Francijas iedzīvotāja ir bijusi spiesta pamest skolu, jo kāds internetā ir nopludinājis viņas skolas adresi.

Pusaudzes pret islāmu vērstie komentāri ir polarizējuši interneta vidi Francijā, kur netrūkst ne meitenes atbalstītāju, ne pretinieku. Daudzi norādījuši, ka meitene pati izraisījusi negāciju vilni, publicējot rupja humora pilnu video vietnē "Instagram" valstī, kurā dzīvo aptuveni pieci miljoni islāmticīgo, kamēr pretējā nometne norāda, ka viņa tikai izmantojusi savas tiesības brīvi izteikties, kas ir viena no Francijas pamatvērtībām.

Valdības pārstāvji izvēlējušies nekomentēt meitenes radīto saturu, tā vietā vēršot uzmanību uz seksismu un cita veida diskrimināciju, kuru nācies piedzīvot pusaudzei.

"Neviena sieviete nav atbildīga par vardarbību, kuru viņau uzspiež citi. Neviena un nekad," izteikusies Francijas dzimumu vienlīdzības un diskriminācijas apkarošanas lietu ministre Marlēna Šiapa.

Viņa tāpat norādījusi, ka kopš 2018. gada Francijā ir ar likumu aizliegts aizskart cilvēkus virtuāli grupās un cer, ka vainīgie tiks sodīti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu