Noziegums, kas iedragāja sabiedrības drošības apziņu. Igaunijā vīrietis nožņaudz un noslīcina sievieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Marko Saarm

Igaunijā prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā 30 gadus vecajam Raido tika izvirzīta apsūdzība par 35 gadus vecās Jūlijas slepkavību pagājušā gada 27. augustā Viljandi aprinķī, vēsta portāls "Postimees".

Raido un Jūlija liktenīgajā dienā devās uz apsūdzētā piederošo fermu. Mājā starp viņiem sācies konflikts, kas beidzās ar to, ka Raido uzbruka upurei un nožņaudza viņu ar šalli.

Pēc tam uzbrucējs ietina upura ķermeni audumā un aizveda viņu uz ezeru, kur Raido iemeta līķi ūdenī, lai paslēptu pastrādāto cietsirdību.

Saistībā ar apsūdzību, strīds izcēlās, pamatojoties uz iesaistīto personiskajām attiecībām.

"Tiesu ekspertīze apstiprināja, ka Jūlijas nāves iemesls bija nožņaugšana. Tik smags noziegums iedragāja sabiedrības drošības apziņu, kuru mēs ceram atjaunot tuvākajā nākotnē," pauda prokurors Tomass Līva.

Vīlandes policijas nodaļas vadītājs Marguss Sašs atzina, ka šo noziegumu ir grūti atrisināt, jo aizdomās turētais darīja visu iespējamo, lai noslēptu noziegumu.

"Mēs centāmies savākt pierādījumus un pēc iespējas ātrāk veikt pārbaudes, lai noskaidrotu identitāti un aizturētu to, kurš ir vainīgs šīs sievietes nāvē," sacīja Sašs, kurš pateicās vietējiem iedzīvotājiem un brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja meklēt Jūliju.

Par slepkavību tiesa var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no sešiem līdz 15 gadiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu