"Viss smird pēc urīna un s****m!" Jūrmalā iedzīvotājus šokē kaimiņienes rīcība (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Jūrmalā, Kauguros, kāda iedzīvotāja gadiem ilgi pie daudzdzīvokļu nama šķūnīša izlej sava naktspoda saturu. Viņas dzīvesvietā nav ierīkota kanalizācija, kā arī nav ievilkts ūdensvads, tādēļ dabiskās vajadzības tiek nokārtotas dzīvoklī esošajā spainī, savukārt kaimiņiem pēc tam ir jāsadzīvo ar nepatīkamo "aromātu", vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sastaptie nama iedzīvotāji raidījuma žurnālistiem stāsta, ka viņu dzīvokļos esot gan kanalizācija, gan ūdensvads. No vairāk kā desmit nama dzīvokļiem tikai divos nav ierīkotas labierīcības - abi mitekļi pieder Jūrmalas domei, kas tos ir izīrējusi. Blakus esošajos šķūnīšos jau sen atrodas sausās tualetes, kas ir ļoti sliktā stāvoklī - žurnālistiem bijis redzams, ka kanalizācijas bedre nav izsūknēta ļoti ilgu laiku.

Turpat blakus esošā nama iedzīvotāji, kuri dzīvo pirms deviņiem gadiem uzceltā ēkā, spiesti noraudzīties, kā pie šķūnīša regulāri tiek tukšots ar kanalizācijas atkritumiem pilnais spainītis. Viņi pie raidījuma vērsušies ar sekojošu ziņu:

"Jūrmalā, Raiņa ielā 36, gadiem ilgi cilvēki izlej savus mēslus abās pusēs šķūnim. Pensionāri no Līču ielas nama ir spiesti vasarās dzīvot mušās un smirdoņā. Katru rītu ap 5.00 maza, resna sieviete no gala dzīvokļa izlej ārā spaini. Tur pat taka ir. Visa apkārtne smird pēc sastāvējuša urīna un mēsliem. Dzīvokļi pieder Jūrmalas domei, kas savos dzīvokļos neievelk kanalizāciju.

Mājā dzīvo mazi bērni, kas spiesti nokārtoties visu acu priekšā - aiz šķūnīšiem.

Kad beigsies antisanitārie apstākļi? Glābiet no žurku, sūdu mušu bariem! Mēs varam saslimt ar tīfu!"

Izrādās, ka kanalizācijas izlējējas kaimiņi nemaz nav nojautuši par kaimiņienes izdarībām. Iedzīvotāji norādījuši uz dzīvokli, kurā nav ierīkota kanalizācija, un atklāj, ka tajā dzīvo Lolita, kura ir bezdarbniece. Sākotnēji, kad pie dzīvokļa durvīm klauvē, sieviete neatsaucas. Vēlāk gan viņa atver logu un norāda, ka šī viņai esot vienīgā iespēja atbrīvoties no spainīša satura.

"Kur tad man to gāzt? Es nevaru ierīkot tualeti sev mājās, man līdzekļi neatļauj. Kad taisīja kanalizāciju, neviens neprasīja, vai visi to var atļauties. Man kaut kur tas spainis ir jālej," minējusi Lolita. Sievieti nemulsina, ka spaiņa saturs tiek izliets publiskā vietā, kur to redz arī citi iedzīvotāji.

Īrniece gan neesot vērsusies pašvaldībā ar lūgumu dzīvoklī ierīkot kanalizāciju. Pašvaldības pārstāvis gan nevar atbildēt uz jautājumu, kādēļ tieši pašvaldībai piederošajos dzīvokļos nav ierīkota kanalizācija. Pēc "Bez Tabu" intereses, iespējams, šī kļūda tiks labota.

"Pilnīgi skaidrs, ka tas nav normāli. Ja ir konstatēti fakti, ka pašvaldības dzīvokļa īrniece šo saturu izgāž mājas pagalmā, tas tiks vērtēts, vai šāda darbība atbilst īres līguma nosacījumiem. Mēs neatbalstām situāciju, ka Jūrmalas pilsētas pašvaldībā tiek turpināts izmantot sausās tualetes," teicis Salvis Miķelsons, Jūrmalas domes Pašvaldības īpašumu nodaļas vadītāja vietnieks.

Video: Smaku kari Jūrmalā

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu