Video Cigarešu mafija turpina plaukt un zelt, neskatoties uz kiosku ierobežošanu Centrāltirgū

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Centrāltirgus.
Centrāltirgus. Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Solīts, ka Centrāltirgū visas bēdīgi slavenās būdas no zemes būs noslaucītas līdz martam, taču nelegālajiem cigarešu tirgoņiem, kuru dēļ būdas sāka jaukt, bizness gan turpinot iet no rokas, vēsta TV3 Ziņas.

Tagad daļa iežogotā Centrāltirgus laukuma ir tukša. Izmētātas alus pudeles, atvērti elektrības skapji, atkritumi un lupatas. Atlikušo namiņu nojaukšana jāsaskaņojot būvvaldē.

"Šīm būvēm ir dažāds juridiskais statuss. Pirmajā posmā nojauktas būves, kurām nebija absolūti nekādas dokumentācijas, otrajā kārtā tiks jauktas tās, kurām ir dokumentācija un ir pamats veidot nojaukšanas dokumentāciju," raidījumam saka "Rīgas centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.

Tirgus direktors akcentē, ka darbi atsāksies februārī un būdām būtu jābūt nojauktām līdz martam. Vēl aizvien apkārtējā teritorijā gan tirgojas tantiņas, novēroja TV3 Ziņas.

Uz celtniecības žoga jau sakarināti pakaramie ar blūzēm, bet, ieraugot TV3 Ziņu kameru, pārdevēja dusmīga tās steigā novāc. Tikmēr blakus stendā esošā kundze, kas tirgo brilles, par būdu aizvākšanu ir priecīga.

"Kādreiz stāvēju tanī pusē, drausmīgi! Narkomāni, bezpajumtnieki. Šausmīga netīrība. Ļoti pareizi, ka būdas jauc," raidījumam saka pārdevēja Anda.

Ap pusnojauktajām būdām aizvien spieto cigarešu tirgoņi. Bizness turpinās. No 14. līdz 27. janvārim Valsts policijā  (VP) noformēti 16 administratīvā pārkāpuma protokoli par nelikumīgu cigarešu glabāšanu nelielos apmēros "Rīgas centrāltirgū". Četros gadījumos ir atrasta bezsaimnieka manta – nelegālās cigaretes­ –, par ko arī ir noformēts protokols.

"Kopumā Valsts policijas amatpersonas norādītajā laika periodā no aprites ir izņēmušas 24 979 nelegālās cigaretes. Personas nelegālās cigaretes nelielā daudzumā glabā pie sevis. Pārsvarā personas uzturas nelielos "bariņos" un vienā vietā," norāda Valsts policijas pārstāve Elīna Priedīte.

Valsts policija akcentē, ka arī turpmāk veiks preventīvos pasākumus nelegālo akcīzes preču apkarošanas jomā "Rīgas centrāltirgū".

Video: TV3 Ziņu sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu