Siguldas Pašvaldības policija komentē situāciju viesu namā pirms jaunieša mīklainās nāves

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Siguldas novada pašvaldība

Viesu namā "Vālodzes" jau neilgi pēc konflikta, pēc kura pazuda un miris tika atrasts vīrietis, bija ieradusies Siguldas Pašvaldības policijas kārtībsargi, tomēr kautiņā iesaistītās puses viena prot otru neesot cēlušas pretenzijas, portālu "Apollo" informēja novada Pašvaldības policijā.

Siguldas novada Pašvaldības policija informē, ka naktī uz svētdienu, 26. janvāri, saņēma informāciju no Valsts policijas Siguldas iecirkņa, ka ir izsaukums uz viesu namu "Vālodzes", uz kuru kapacitātes trūkuma dēļ Valsts policijas Siguldas iecirknis nevar izbraukt, tāpēc situāciju apsekot devās Siguldas novada Pašvaldības policijas inspektori.

Siguldas novada Pašvaldības policijas informācijas sistēmā ir fiksēta notikušā gaita, atbilstoši kurai ir secināms, ka abām konfliktā iesaistītajām pusēm nebija pretenziju vienai pret otru.

Ņemot vērā Siguldas novada Pašvaldības policijas darbinieku ētikas kodeksu, ikvienā izsaukumā norit profesionāls un ētikas kodeksam atbilstošs darbs, kas paredz neatkarīgu un profesionālu lēmuma pieņemšanu ikvienā gadījumā, sadarbojoties ar visām konfliktā iesaistītajām pusēm. 

Svētdien tika saņemts iesniegums par bezvēsts pazudušu personu, un Siguldas novada Pašvaldības policijas inspektori jau bija iesaistījušies meklēšanas darbos, kā arī bija klāt tad, kad Niks tika atrasts. Pēc pārstāvju rīcībā esošās informācijas, par notikušo ir ierosināts kriminālprocess, kurā skaidros notikušā apstākļus.

Nika nāves apstākļus izmeklē Valsts policija.

Pārstāvji vēlas apliecināt, ka Pašvaldības policija iesaistīsies un sniegs profesionālu atbalstu objektīvas situācijas noskaidrošanā.

Novada pārstāvji izsaka visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Siguldas apkaimē gājis bojā Niks Eleksis. Kā vēstīja TV3 raidījums "Degpunktā", ne ģimenei, ne policijai notikušā apstākļi neesot skaidri.

Zināms, ka vīrietis iekļuvis kautiņā un pēc tam aizbēdzis, lai paslēptos kādas privātmājas pagalmā. Pēc aptuveni diennakts viņš atrasts guļam uz sasalušas zemes bez dzīvības pazīmēm. 

Likumsargi apgalvo, ka nāves cēlonis neesot saistīts ar kautiņā gūtajām traumām.

"Ekspertīzē sākotnēji ir konstatēts tas, ka personai ir lauzts deguns un tas ir viss no miesas bojājumiem.

Ātrā palīdzība netika izsaukta, to es nemācēšu komentēt. Persona, kura bija cietusi, bija stiprā alkohola reibumā, nespēja neko komentēt par notikušo," raidījumam "Degpunktā" pastāstīja VP Siguldas iecirkņa kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Guntis Babāns. 

Niks, pēc policijas datiem, miris no hipotermijas jeb atdzišanas. 

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu