Mūžībā aizgājis Saeimas deputāts un žurnālists Aivars Berķis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Viens no grāmatas autoriem - Aivars Berķis piedalās savas un Ērika Hānberga grāmatas "Ne tikai vagas vilcēji. Latvijas Zemnieku savienībai 100" prezentācijas pasākumā Zemkopības ministrijā.
Viens no grāmatas autoriem - Aivars Berķis piedalās savas un Ērika Hānberga grāmatas "Ne tikai vagas vilcēji. Latvijas Zemnieku savienībai 100" prezentācijas pasākumā Zemkopības ministrijā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sestdien, 1. februārī, mūžībā devies bijušais AP un Saeimas deputāts un žurnālists Aivars Berķis, ziņo Latvijas Radio.

Aivars Berķis dzimis 1936. gada 24. septembrī Alūksnes novadā. Augstāko izglītību ieguvis 1959. gadā Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas (LLA) Mežsaimniecības un mežtehnikas fakultātē. Mācījies Tautas universitātes Literatūras un mākslas fakultātē, no 1969. gada darbojās Latvijas Radio kā vecākais redaktors, komentētājs, Lauksaimniecības redakcijas vadītājs.

1990. gadā Berķis iestājās Latvijas Zemnieku savienībā un 1991. gada 16. februārī tika ievēlēts par pirmo šīs partijas priekšsēdētāju. 1991. gada augustā Berķi ievēlēja par Latvijas Augstākās Padomes deputātu mandātu nolikušā Imanta Ziedoņa vietā.

Pēc 1993. gada 5. Saeimas vēlēšanām Berķis kļuva par 5. Saeimas deputātu.

1995.gadā tika ievēlēts par Nacionālā radio un TV padomes locekli,  2005. ievēlēts par Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdētāju.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu