Kalniņš trešajā periodā zaudē trīs ripas, bet izcīna uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Latvijas hokejists Jānis Kalniņš ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē trešajā periodā kapitulēja trīs reizes, taču tas neliedza viņa pārstāvētajai Helsinku "Jokerit" izcīnīt uzvaru.

"Jokerit" viesos ar 4:3 (1:0, 2:0, 1:3) uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Kalniņš savas komandas vārtos aizvadīja visu spēli un noķēra 22 no 26 pretinieku mestajām ripām, atvairīdams 88,46% raidījumu.

Latvietis pirmo reizi kapitulēja vien trešā perioda desmitajā minūtē, bet otros un trešos vārtus viņš ielaida ar 17 sekunžu intervālu. Pēdējos divus "golus" Kalniņš ielaida pašās pēdējās spēles sekundēs, kā rezultātā mājinieki nepaspēja atspēlēties.

Vārtsargs šosezon KHL čempionātā jau izcīnījis 32 uzvaras, kas ir pārliecinoši labākais sasniegums starp visiem šīs pozīcijas spēlētājiem.

Citā spēlē Maskavas "Spartak" viesos ar 5:2 (3:1, 0:0, 2:1) uzvarēja Ufas "Salavat Julajev".

Maskavas komandas rindās spēlēja Kaspars Daugaviņš, bet viņa tautietis Mārtiņš Karsums nebija iekļauts pieteikumā. Daugaviņš laukumā pavadīja 16 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un zaudēja vienīgajā iemetienā.

Šo spēli tiesāja Latvijas vadošais soģis Eduards Odiņš, kurš KHL četras reizes saņēmis balvu kā labākais tiesnesis.

Gan "Spartak", gan "Jokerit" komandas jau ir nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs, kurās piedalīsies arī Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo".

Tikmēr latviešu pārstāvēto komandu duelī Čerepovecas "Severstaļ" mājās ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Uzvarētāju rindās Artūrs Kulda laukumā pavadīja 17 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, divreiz bloķēja metienu un pielietoja trīs spēka paņēmienus.

Ķīnas komandas sastāvā bija iekļauts Gunārs Skvorcovs, kurš laukumā pabija desmit minūtes un 19 sekundes. Viņš vienu reizi bloķēja pretinieka mesto ripu.

"Jokerit" ar 79 punktiem 57 mačos Rietumu konferencē ieņem trešo vietu, bet divas pozīcijas zemāk atrodas "Spartak", kas iekrājusi par septiņiem punktiem mazāk. Savukārt "Severstaļ" ar 50 punktiem ierindojas desmitajā vietā. Pekinas vienība Austrumu konferencē ar 59 punktiem 59 spēlēs ieņem septīto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu