Krievijas Pareizticīgā baznīca civilsievas salīdzina ar "bezmaksas prostitūtām" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Krievijas Pareizticīgās baznīcas arhibīskaps Dmitrijs Smirnovs kritizē sievietes, kuras piekrīt kopdzīvei bez laulībām. Krievijas pareizticīgo baznīca īsi pēc tam attaisnoja viņa izteikumu, ka Smirnova rezonējošais paziņojums ir par vīriešu beatbildību, nevis lai aizskartu sievietes, vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

"Sievietes pašas nesaprot, kas ir laulība. Viņas par sevi nevēlas teikt, ka ir "bezmaksas prostitūta", tāpēc saka: "man ir civilā laulība"," pareizticīgo kopienas "OrthodoxBRO" tikšanās laikā sacīja ģimenes lietu patriarhālās komisijas vadītājs arhibīskaps Dmitrijs Smirnovs.

Krievijas pareizticīgo baznīca paziņoja, ka arhibīskapa Dmitrija Smirnova rezonējošais paziņojums nav paredzēts, lai aizskartu sievietes, bet gan lai pievērstu uzmanību vīriešu bezatbildības problēmai.

Ģimenes lietu patriarhālās komisijas vadītājs arhibīskaps Smirnovs tikšanās laikā ar pareizticīgo kopienu civilās sievas salīdzināja ar "bezmaksas prostitūtām". Tikmēr Krievijas pareizticīgo baznīca uzskata, ka šo paziņojumu nevajadzētu uztvert burtiski.

"Tēvs Dmitrijs sev raksturīgajā tēlainajā veidā pievērsa uzmanību to sieviešu problēmām, kuras ir spiestas dzīvot kopā ar vīriešiem, nereģistrējot laulību. Var pieņemt, ka priestera pastorālā pieredze liecina, ka vīrieši šādos gadījumos atsakās uzņemties ģimenes saistības un bieži pamet savas civilās sievas bez iemesla, radot viņiem psiholoģiskas traumas," svētdien, 16. februārī, aģentūrai "Interfax" norādīja Sinodalas nodaļas vadītāja vietnieks Vaktangs Kipšidze.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu