Tallinā 15 gadus vecs pusaudzis ignorē policistu pavēles apstāties un izraisa avāriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Erik Tikan / Postimees Grupp

Pagājušajā trešdienā, 12. februārī, Igaunijas galvaspilsētā Tallinā kāds 15 gadus vecs jaunietis ar automašīnu "Volvo" ignorēja policistu lūgumus apstāties un izraisīja avāriju, ziņo laikraksts "Postimees".

Pusaudzis ignorēja likumsargu pavēli apturēt transportlīdzekli un iebrauca pretējā joslā, izraisīdams ceļu satiksmes negadījumu. Uzreiz pēc izraisītās avārijas puisis metās bēgt, taču policisti viņu ātri vien noķēra tuvējā mežā.

Negadījumā cieta 32 gadus vecs vīrietis, kurš pēc gūtajām traumām tika nogādāts slimnīcā, lai veiktu medicīniskās pārbaudes.

Ņemot vērā to, ka vainīgais ir nepilngadīgs, ir skaidrs, ka viņam nav autovadītāja apliecības. 14. februārī tiesas priekšā jaunietim bija jāskaidro policijas pavēles ignorēšana, avārījas izraisīšanas iemesli un bēgšana no likumsargiem.

Pēc pusaudža teiktā, automašīna, ar kuru tika izraisīta avārija, piederējusi viņa draugam. Tāpat viņš nespēja paust iemeslus, kādēļ sēdies pie stūres.

Pusaudzim tika piespriests 10 dienu arests, kas ir maksimālais sods, kādu viņam varēja piespriest. Šo cietumssodu viņš izcietīs Harju apriņķa cietumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu