"Bez jums Kristīne jau būtu Dienvidāfrikas murgā." Kristīnes Misānes pārstāvji izsaka pateicību ar atbalstu (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristīne Misāne ar meitu
Kristīne Misāne ar meitu Foto: No personīgā arhīva

Kristīnes Misānes ģimene šodien, 20. februārī, izplatījusi paziņojumu, kurā izsaka pateicību visām iesaistītajām pusēm par palīdzību Misānes lietas atspoguļošanā un risināšanā.

"Mēs noliecam galvas jūsu priekšā - par jūsu atsaucīgajām sirdīm, veltīto laiku, atbalsta vārdiem un klātesamību. Bez jums Kristīne jau būtu Dienvidāfrikas murgā, un viņas bērni, iespējams, vairs nekad neredzētu savu mammu," paziņojumā presei pauž ģimenes locekļi, neslēpjot, ka patiesi uzvarai noticēs tikai brīdī, kad "Kristīne spers pirmos soļus uz Latvijas zemes".

Misānes pārstāvji norādīja, ka "Kristīnei nāksies atbildēt par saviem nodarījumiem tiesas priekšā. Bet tā būs Latvijas Republikas tiesa."

Ģimene izsaka pateicību Ārlietu ministrijai un ministram Edgaram Rinkevičam (JV) par milzīgo ieguldīto darbu vairāk nekā gada garumā, kā arī pauž pateicību Tieslietu ministrijai un Ģenerālprokuratūrai.

Pateicība veltīta arī Valsts prezidentam Egīlam Levitam un Valsts prezidenta kancelejai, politiķiem, kā arī masu medijiem un žurnālistiem.

"Visdziļākā pateicība mūsu valsts medijiem un žurnālistiem," sacīts paziņojumā.

"Jā, mūs sadzirdēja arī politiķi. Paldies tiem, kuriem Kristīnes Misānes lieta bija un ir pārliecība, nevis "ordenis"."

Kā ziņots, Dānijas tiesa ceturtdien apstiprināja Dānijas ģenerālprokurora lēmumu atcelt Latvijas pilsones Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai (DĀR) un atzina, ka Misāne jāizdod Latvijai, vēsta aģentūra "Ritzau".

Misānes advokāts Dānijā Henriks Stagetorns aģentūrai LETA apstiprināja, ka Dānijas tiesa ir nolēmusi par labu Misānes izdošanai uz Latviju. Viņš atzīmēja, ka sieviete ir jāizdod Latvijai 20 dienu laikā.

Skaidrojot procedūru, aizstāvis norādīja, ka Dānijas prokuratūra tagad nosūtīs vēstuli Latvijas prokuratūrai, kurai pēc tam ir jānosūta uz Dāniju policijas konvojs, kas Misāni nogādās Latvijā. Viņš arī piebilda, ka DĀR uzsāktais kriminālprocess pret Misāni šobrīd ir iesaldēts. 

Lēmumu par atteikšanos izdod Misāni Āfrikas valstij ģenerālprokurors Jāns Rekendorfs pieņēmis, jo Latvijas Ģenerālprokuratūra pēc jaunu pierādījumu saņemšanas izdeva Eiropas apcietinājuma orderi pret Misāni un nosūtīja Dānijas kompetentajai iestādei aicinājumu viņu izdot Latvijai. 

Tagad Misāne tiks izdota Latvijai, kur viņa atzīta par aizdomās turēto par izvairīšanos no tiesas vai bāriņtiesas nolēmuma, par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu un par dokumenta viltošanu.

Ceturtdienas tiesas sēdē Kopenhāgenas pilsētas tiesā Misāne izskatījās nogurusi, taču atvieglota, vēsta "Ritzau".

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu