"Viņš lūdza virvi, lai pakārtos." Pasaulē rezonasi gūst austrāliešu māmiņas video, kas parāda mobinga sekas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Yarraka Bayles/Facebook

Jaraka Bailsa no Brisbenas Austrālijā "Facebook" dalījusies ar sirdi plosošu video, kurā redzams, kā viņas deviņus gadus vecais dēls Keidens, kuram ir ahondroplāzija jeb pundurība, lūdz virvi, lai atņemtu sev dzīvību. Puisēnu līdz izmisumam esot novedusi vienaudžu apcelšana skolā. Video pāris dienu laikā ir skatīts vairākus miljonus reižu un Keidenu uzmundrināt metušās pasaules lielākās zvaigznes, vēsta portāls "Daily Mail".

Video, kas uzņemts trešdien, 19. februārī, redzams, kā zēns, sēžot mašīnā, lūdz savai mātei virvi, lai veiktu pašnāvību. 

"Es gribu iedurt sev sirdī. Es gribu, lai kāds mani nogalina," video caur asarām vēsta deviņus gadus vecais zēns. Viņš turpinājis ar sava kakla skrāpēšanu un vairākiem paziņojumiem par to, ka ir gatavs atvadīties no šīs dzīves.

Keidena māte paziņojusi, ka dalījusies ar video, lai uzskatāmi parādītu apcelšanas sekas. Viņa minējusi, ka parasti šādus mirkļus cenšas atstāt privātus, taču šajā gadījumā viņa jutusi, ka nav citas izvēles - jāpaziņo pasaulei par notikušo.

"Mēs cenšamies būt pēc iespējas stiprāki un pozitīvāki, un dalīties tikai ar labo, taču cilvēkiem ir jāredz, kā apcelšana iedarbojas uz deviņus gadus vecu bērnu," Jaraka Bailsa saka video.

Sieviete paskaidro, ka pati redzējusi, kā citi bērni apceļ viņas dēlu. Pēc redzētā viņa sazvanījusi skolas direktoru.

"Lūdzu, izglītojiet savus bērnus, ģimenes un draugus, jo dažkārt pietiek ar mazu sīkumu.

Nevajag pēc tam brīnīties par to, ka bērni atņem sev dzīvību.

Lūk - šāds ir apcelšanas efekts uz deviņus gadus vecu zēnu, kura vienīgā vēlme ir kaut vienu dienu doties uz skolu bez šāda veida mēsliem," uzsvērusi Keidena māte.

Viņa vērsusies pie video skatītājiem ar lūgumu palīdzēt ar padomiem, jo "man ir doti labi padomi, taču vajag ko vairāk - jūs nevarat iedomāties, kā šis sāpina mūsu ģimeni". Izrādās, ka Keidens pirmoreiz pašnāvību ir mēģinājis izdarīt pirms trim gadiem - sešu gadu vecumā, kam sekojuši vēl vairāki mēģinājumi nākamajos gados.

"Es biju pilnībā šokēta. Man nebija ne jausmas, ka viņš šajā vecumā vispār varētu zināt, kas ir pašnāvība. Es esmu paskaidrojusi, ka tā ir lieta, no kuras pēc tam nav iespējams atteikties, taču viņš turpināja," stāstījusi izmisusī māte.

Viņa skaidrojusi, ka Keidenu dziļi iespaidojušas viņa vectēva un jaunākā brāļa, kurš piedzima nedzīvs, nāves.

"Viņš domāja, ka, iespējams, nokļūs debesīs, kur varēs būt kopā ar opīti un brāli," atklājusi Jaraka Bailsa.

Pārdomas raisošais video aizkustinājis simtiem tūkstošu interneta lietotāju, kuri pie video ieraksta atstājuši dažādas atbalsta pilnas ziņas. Zēna grūtības piesaistījušas arī vairāku pasaules mēroga slavenību uzmanību.

Filmu sērijas "X cilvēki" zvaigzne Hjū Džekmens dalījies ar video, kurā min, ka "tu esi stiprāks nekā tev šķiet un tu vienmēr vari atcerēties, ka esmu tavs draugs".

Ar līdzjūtības un sapratnes pilniem vārdiem internetā dalījušies arī zēna vienaudži, aicinot citus aizdomāties par mobinga izraisītajām sekām.

Ja tu, vai kāds tev tuvs nepilngadīgais cieš no mobinga, emocionālās vai fiziskās vardarbības, neklusē - Bērnu un jauniešu uzticības tālruņa numurs ir 116111. Tas strādā visu diennakti.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu