E-veselībā neieviesīs trešās kārtas uzlabojumus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministre Ilze Viņķele.
Veselības ministre Ilze Viņķele. Foto: Zane Bitere/LETA

E-veselībā vairs neinvestēs papildus Eiropas fondu līdzekļus, tādā veidā atsakoties no trešās kārtas uzlabojumiem, šodien, 21. februārī, žurnālistiem paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Veselības ministrija (VM) nolēmusi virzīt uz Ministru kabinetu ziņojumu, kurā paredzēts atteikties no tās Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļu daļas, kura ir paredzēta jau esošo e-veselības funkcionalitāšu turpmākai attīstībai.

Veselības ministrija turpmāk visu uzmanību veltīs jau esošajiem e-veselības pakalpojumiem, pavēstīja Viņķele.

"Par to, kas un kāda būs jaunā e-veselība, jāatstāj informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozares un e-veselības lietotāju pārstāvju rokās. Sagaidu aktīvu Nacionālā veselības dienesta un piesaistīto speciālistu darbu, lai pēc iespējas ātrāk varētu informēt par tālākajiem soļiem. Līdz tam brīdim būs pieejami esošie e-veselības pakalpojumi," viņa sacīja.

Esošā e-veselības sistēma tika radīta pirms vairāk nekā desmit gadiem un kopš tā laika prasības un izpratne par nepieciešamajiem produktiem un digitālajiem risinājumiem ir būtiski mainījušās, klāstīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) direktors Edgars Labsvīrs.

Viņš norādīja, ka jaunu pakalpojumu pievienošana sistēmai ir apgrūtināta, neietekmējot jau esošo pakalpojumu pieejamību, kurus jau tagad atzinīgi novērtējuši ārsti, farmaceiti, kā arī pacienti.

"NVD izvērtējot sistēmas tehniskos parametrus, pieņemts lēmums nodalīt esošo e-veselību, kuras redzamākās funkcijas ir e-recepte un darba nespējas lapas, no tās trešās kārtas, kas paredzēja vairākus jaunus papildinājumus," norādīja ministre.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) ar VM pārsprieda e-veselības funkcionalitāti un turpmāko rīcību saistībā ar nesen pieredzētajiem platformas darbības traucējumiem.

Pēc atkārtotiem traucējumiem e-veselības sistēmā LĢĀA aicināja līdz trešdienai atjaunot tās pilnvērtīgu darbību - pretējā gadījumā tā būtu lūgusi ģimenes ārstiem boikotēt e-veselības izmantošanu līdz brīdim, kad tā nesāks strādāt bez sarežģījumiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu