"Visnepieņemamākā lieta, kas darīta - nagu operācija." Zoologs par no dzīvokļa Rīgā konfiscēto melno panteru (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Šī gada janvārī no kāda dzīvokļa Rīgā tika konfiscēts ļoti eksotisks dzīvnieks - melnais leopards jeb melnā pantera. Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija" devās uz Rīgas Nacionālo Zooloģisko dārzu, lai noskaidrotu, kā retajam dzīvniekam klājas.

Vispirms raidījums devās uz Skanstes daudzstāvu māju rajonu. Tur satiktie vietējie atklāja, ka nemaz nav zinājuši par šādu gadījumu. Tiesa, iedzīvotāji neslēpa kritiku un neizpratni par saimnieces bezatbildīgo rīcību.

"Šāds dzīvnieks ir absolūti bīstams. Aptuveni divu gadu vecumā dzīvniekiem mainās uzvedība un pietiek, ja šis leopards pat kaut mazliet nav ar kaut ko apmierināts, viņš var kļūt pilnīgi nevaldāms," sacīja zoologs Ingmārs Līdaka.

"Pagaidām tas, ko zinam ir tas, ka viņam ir veikta kastrācija. Visticamāk, tas darīts tepat Latvijā, jo arī vetrinārārsti ir zinājuši par viņa eksistenci. Visnepieņemamākā lieta, kas ar viņu ir darīta - nagu operācija," turpināja Līdaka.

"Viņam tika nooperētas pirmās nagu falangas. Vienkāršāk, viņam ir nogriezti pirkstu gali, lai nebūtu nagu. Par laimi zobi ir vietā un savu bīstamību viņš nezaudē," sacīja pazīstamai zoologs.

Tikmēr Dabas aizsardzības pārvaldes Savvaļas sugu aizsardzības nodaļas vadītājs Jēkabs Dzenis atklāja, ka cilvēki lielākoties nespēj pierādīt, no kuriens legāli nāk dzīvnieki. Ar to arī rodoties vislielākie pārkāpumi.

"Kāpēc cilvēki vēlās uzturēt šādus dzīvniekus? Pirmkārt, tos vispār ir aizliegts tirgot un, otrkārt, tie nāk no sertificētas audzētavas," informēja Dzenis.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka, visticamāk, dzīvnieks iegādāts melnajā tirgū. Saimniece to barojusi ar svaigu gaļu un vedusi pastaigās. Atbildīgie dienesti par dzīvnieku varētu būt uzzinājuši no kaimiņiem, kuri ar leopardu sastapušies kāpņutelpā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu