Smilšu vētras dēļ apgrūtināta dzīve Kanāriju salās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Pagājušās nedēļas nogalē radusies ārkārtas situāciju Kanāriju salās. Tur, vēja nestas, Sahāras tuksneša smiltis apgrūtinājušas darbu visām lidostām, tādējādi radot problēmas tūkstošiem tūristu.

Vētra nedēļas nogalē radīja haosu vienā no Eiropas tūristu vidū populārākajiem kūrortiem - Kanāriju salās. Ar spēcīgu austrumu vēju smilšu mākonis tika atpūsts no aptuveni 500 km attālumā esošā Sahāras tuksneša un sestdien sāka pārklāt visas Kanāriju arhipelāgā esošās salas.

Pirmdienas rītā lidostu operators Aena paziņoja, ka darbojas visas astoņas Kanāriju salu lidostas, taču to darbība nenotiek pilnā apmērā. Dabas stihijas dēļ ietekmēti ir 822 lidojumi, tādēļ tūristiem tiek ieteikts sazināties ar savām aviokompānijām, lai noskaidrotu, vai reiss tiešām notiks.

Pirmdien nenotiek mācības visās Kanāriju salu sākumskolās.

Kanāriju salu reģionālais prezidents Angels Viktors Toress, uzstājoties televīzijā, paziņojis, ka šī ir bijusi spēcīgākā smilšu vētra pēdējo 40 gadu laikā.

"Mums nācās saskarties ar četrām stihijām vienlaikus - vētru jūrā, spēcīgu vēju, savvaļas ugunsgrēkiem un smilšu vētru,"

prezidenta teikto citē The Guardian.

Tikmēr Grankanarijas salas iedzīvotāji sociālajos tīklos ziņo par to, ka vētra atnesusi līdz salai arī lielu daudzumu spāru.

Spānijas meteoroloģiskais dienests prognozē, ka arī pirmdien vēja ātrums salās var sasniegt 120 km/h (33 m/s).

Salu varas iestādes izplatīja brīdinājumu, iesakot cilvēkiem palikt telpās. Tiek ziņots, ka no Tenerifes salas ziemeļu daļas nedēļas nogalē evakuēti vairāk nekā tūkstoš cilvēki, kuri pirmdien jau sākuši atgriezties mājās.

Spēcīgais vējš ietekmējis arī prāmju satiksmi un apgrūtinājis meža ugunsgrēku dzēšanas darbus Grankanarijas salā.

Lidostu operators Aena sestdien un svētdien atcēla visus lidojumus uz un no salām, tādējādi ietekmējot tūkstošiem tūristu plānus.

Lai gan smilšu vētras Rietumāfrikā šajā gadalaikā nav retums, šī ir viena no spēcīgākajām pēdējo gadu laikā. Jau pirms vairākām nedēļām Nigērijas Aviācijas ministrija brīdināja, ka sliktās redzamības dēļ līdz pat februāra beigām var nākties ierobežot lidojumus no galvaspilsētas Lagosas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu