"Tas radīs problēmas ne tikai privātajam transportam, bet arī sabiedriskajam." Rīdzinieki bažīgi par iecerēto lielveikalu Kalnciema kvartālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atspulgs peļķē.
Atspulgs peļķē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgā Āgenskalna iedzīvotājus satrauc jaunā "Lidl" lielveikala izbūve. Iemesls ir visai estētiskas dabas jautājums - vietā, kur apkārt ir omulīgas koka būves, būs neiederīgs veikals ar milzīgu laukumu automašīnām, vēsta raidījums "900 sekundes".

Vieta, kur iecerēts būvēt jauno lielveikalu, plašāk ir zināma kā Kalnciema kvartāls. Šeit starp nelielajām koka ēkām vairāku gadu laikā ir izveidojusies vieta, kur ir nelielas kafejnīcas, biroji un tirdziņš nedēļas nogalē.

Jaunais "Lidl" veikals un stāvvieta 160 automašīnām paredzams tiks būvēta pāri Kalnciema ielai iepretī Kalnciema tirdziņam, norāda "900 sekundes".

"Līdz šim kāds pārmet, ka mēs iestājamies pret! Nē, mēs iestājamies par sakarīgu risinājumu,"

Āgenskalna apkaimes biedrības pārstāvis Oto Ozols uzsver, ka lielveikals šajā vietā var būt. Taču jautājumus un bažas rada tas, ka veikals būs pārmēru milzīgs un izjauks ne tikai pilsētas apbūves rakstu, bet jau minēto transporta kustību.

"Milzīgs auto stāvlaukums piecas līdz sešas reizes lielāks nekā vidēji Āgenskalnā pie lielveikaliem. Tas radīs problēmas ne tikai privātajam transportam, bet arī sabiedriskajam transportam," raidījumam norāda Ozols.

"Tas mērķis ir samazināt papildus automašīnu plūsmu," Rīgas pilsētas Attīstības departamenta pārstāve Karīna Jansone norāda, ka arī viņi ar interesi seko līdzi lielveikala projektam. Ņemot vērā satiksmes iespējas un apkārtnes īpatnības, Attīstības departamentā valda uzskats, ka jaunbūvējamajam veikalam ir jābūt nelielam.

"Pati būvniecības iecere vēl būtu jāskata un jāvērtē. Bet no tā, kas šobrīd publiski pieejams, tad mūsu secinājums ir tāds, ka te būtu piemērots vietēja mēroga tirdzniecības objekts," saka Jansone.

Sastaptie iedzīvotāju viedokļi nav viennozīmīgi. Ir cilvēki, kuri šajā vietā labāk redzētu parku, bet ir pilsētnieki, kuri, aplūkojot veikala vizualizāciju, ir par iecerētā veikala tapšanu, atklāj "900 sekundes".

Šīs nedēļas sākumā noslēdzās sabiedriskā apspriešana par 38 koku nociršanu būvlaukumā. Būvvaldē norāda, ka viedokļu apkopošana turpināsies vēl vismaz nedēļu, taču līdz pirmdienas vakaram savu nostāju bija pauduši 160 cilvēki.

"Lidl" pārstāvji uzsver, ka nocirsto koku vietā tiks iestādīti 22 jauni koki. Savukārt uz jautājumu par lielo autostāvvietu skaitu "Lild" atbild, ka plānojums ir tapis atbilstoši teritorijas plānojumam.

Video: Raidījuma "900 sekundes" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu