Bērnudārzs Krievijā norūda audzēkņus ar ledusaukstu ūdeni ārtelpās (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vietējā ziemas peldēšanas komanda aplej ar ūdeni savus bērnus Polārlāču aizsardzības dienas pasākumā Krasnojarskā, Krievijā.
Vietējā ziemas peldēšanas komanda aplej ar ūdeni savus bērnus Polārlāču aizsardzības dienas pasākumā Krasnojarskā, Krievijā. Foto: Reuters/ScanPix

Kāda Krasnojarskas apgabala bērnudārzā Krievijā jau vairākus gadus piekopj samērā ekstrēmu veselības stiprināšanas procedūru - mazos audzēkņus regulāri norūda, viņus pagalmā aplejot ar aukstu ūdeni, vēsta portāls "Siberian Times".

Šo tradīciju sākusi Oksana Kabotko, 41 gadu veca trenere un peldēšanas pedagoģe. Pie šīs metodes pielietošanas audzinātāja nonākusi pēc tam, kad sapratusi, ka ļoti daudzi bērni ziemās slimo.

Bērni, kas ir tērpti tikai čībās un peldkostīmos, dodas uz bērnudārza pagalmu arī tad, ja ārā ir aukstāk par -10 grādiem. Tur bērni uzlej sev virsū spaini ar ledusaukstu ūdeni. Pirms procedūras mazie audzēkņi pāris minūtes uzturas pirtī, lai sasildītos.

Foto: REUTERS/Scanpix

Pedagoģe stāsta, ka regulārā apliešanās ir palīdzējusi, jo bērni sākuši slimot krietni vien mazāk. Bērni regulāri dodas uz pirti un vingro aukstumā. Pašlaik bērnudārzu apmeklē aptuveni 150 bērnu vecumā no diviem līdz septiņiem gadiem.

Pirms šī procesa katram bērnam gan bijis jāatnes ģimenes ārsta atzinums par vispārējo veselības stāvokli un šis process notiek stingrā uzraudzībā. "Ūdens terapiju" sāk jau mācību gada sākumā, septembrī, un turpina līdz pat pavasarim.

Foto: REUTERS/Scanpix

Kabotko stāsta, ka audzēkņi rūdīšanos veikuši arī -30 grādu temperatūrā - šajā reizē viņiem līdzi bijuši arī vecāki. Bērni, kuri piedalās šajā procedūrā, kļūstot jautrāki, enerģiskāki un līdzsvarotāki.

"Protams, ir cilvēki, kuri domā, ka aukstais ūdens negatīvi ietekmē bērnu veselību un ka tie var saslimt, taču praksē ir pierādījies tieši pretējais," stāsta pedagoģe.

Šajā Krievijas reģionā ir samērā krasa temperatūras amplitūda - no -52,8 grādiem ziemā līdz pat +36,4 grādiem vasarā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu