Četri dārzeņi, kas kavē atbrīvoties no liekajiem kilogramiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Pierasts uzskatīts, ka ikvienam, kurš vēlas nomest liekos kilogramus, jāsāk uzturā lietot jebkādi dārzeņi un "cipars" neizbēgami kritīsies. Portāls "Elle" atklāj, ka tā nebūt nav taisnība - ir dārzeņi, kuri var likt pat pieņemties svarā.

Dārzeņi un olbaltumvielas ir universāla uztura formula tiem, kas vēlas atbrīvoties no dažiem liekiem kilogramiem. Bet gadās arī tā, ka pat ar diezgan ierobežotu uzturu svars tā arī nepazūd, un dažreiz tas arī palielinās. Izrādās, atsevišķi dārzeņi var būt šī paradoksa cēlonis, jo daži no tiem satur lielu daudzumu cietes, t.i., slēptos ogļhidrātus.

Tas ir cukurs, kuru pēc būtības var salīdzināt ar makaroniem vai pat desertiem. Cieti saturoši dārzeņi izraisa insulīna izdalīšanos un palielina izsalkumu, tāpēc mēs ēdam vairāk un svara zaudēšanas process palēninās.

20 gadus ilgā Hārvardas Universitātes pētījuma ietvaros, kurā piedalījušies 13 000 dalībnieki, zinātnieki spējuši izveidot saikni starp dažiem dārzeņu veidiem un "mistisko" svara pieaugumu. Cilvēki, kuri ēda vairāk cietes saturošus dārzeņus, ieguva svaru atšķirībā no tiem, kuri deva priekšroku citiem dārzeņiem. 

Tātad, kuri ir "bīstamie" dārzeņi? 

  • Kartupelis;
  • Kukurūza;
  • Pupiņas;
  • Zirņi.

Uzmanību! Visi šie produkti satur arī lielu daudzumu vitamīnu un minerālvielu, tāpēc ilgtermiņā no tiem nav ieteicams atteikties. Tiesa, diētas laikā labāk ierobežot to lietošanu.

Ar ko šos dārzeņus aizstāt?

Brokoļi, paprika, burkāni, cukini - tie satur daudz šķiedrvielu un ūdens, no kā svara nomešanas procesā būs tikai labums.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu