Automehāniķis Rīgā piecu promiļu reibumā izlemj pavizināties 200 kilometrus ar klienta mašīnu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Aleksejs pirms mēneša par nepilniem septiņiem tūkstošiem eiro iegādājās savu pirmo automašīnu. Jau iegādes brīdī viņš zinājis, ka būs jāveic nelieli remontdarbi, taču remonta nepieciešamās detaļas joprojām stāv mašīnas bagāžniekā, jo "meistars" tās tā arī nav nomainījis, vēsta raidījums "Bez Tabu".

To, ka kaut kas nav kārtībā, Aleksejs sapratis pēc divām dienām, jo autoserviss bijis aizslēgts un tā tuvumā nekur nav manījis savu automašīnu. Sazvanot policiju, Aleksejam norādīts, ka viņa spēkrats ir ar evakuatoru nogādāts policijas stāvlaukumā, jo to vadījis vīrietis dzērumā.

Likumsargi pie automašīnas stūres sēdošā vīrieša izelpā konstatējuši piecas promiles alkohola. Slokas ielas iedzīvotāji Rīgā, kuriem radušās aizdomas par to, ka spēkratu vada dzērājšoferis, par pagalmā esošo automašīnu ziņojuši policistiem.

Kā vēlāk noskaidrojies, servisa darbinieks ar automašīnu nobraucis vairāk nekā 200 kilometrus, pamatīgi sabojājot automašīnas virsbūvi.

"Priekšējais atdurstienis ir saskrāpēts. Saskrāpētas divas durvis. Dziļas rievas. Durvis nāksies labot un krāsot. Arī aizmugurējais atdurstienis ir saskrāpēts, ir arī plaisas. Lukturis saplaisājis. Ietecēs ūdens un izdegs lampiņa. Slieksnis ir saskrāpēts, ir daudzi skrāpējumi uz motora pārsega. Domāju, ka viņš, ātri braucot, kaut kur ir ietriecies. Par 60 kilometriem stundā ātrāk pabraukt nemaz nevar," stāsta mašīnas īpašnieks.

Kaut sākotnēji Aleksejs par notikušo vērsies Valsts policijā, vēlāk viņš savu iesniegumu atsaucis. Mašīnas īpašnieks to skaidro ar to, ka par notikušo jāatbild servisa vadībai, kas pieļāva automašīnas "aizņemšanos", nevis konkrētajam remontstrādniekam, kurš Aleksejam ir labi zināms.

"Šobrīd servisa vadība saka, ka tas nav viņu darbinieks. Esot atlaists. Neko negrib iesākt. Es zinu, ka viņš tur strādā. Šī nav pirmā mašīna, kas viņam uz turieni vesta, viss bijis labi līdz šim. Ir liecinieki, fotogrāfijas no servisa. Servisa vadītājs negrib uzņemties atbildību par notikušo," stāsta Aleksejs.

Raidījums nepieteiktā vizītē devās uz Alekseja norādīto servisu un tur sastapuši trīs vīrus, kuri norāda, ka servisa vadītājs nav pieejams. Žurnālisti telefonā demonstrē Alekseja mašīnas attēlus, taču atsaucību negūst. Vēlāk gan noskaidrojies, ka viens no klātesošajiem darbiniekiem, iespējams, ir arī servisa īpašnieks, kurš pēkšņi tomēr atceras Alekseja mašīnu.

"Šeit nestrādā Leonīds.

Varu iedomāties, kas tas par Leonīdu ir. Šad tad viņš mūsu personīgās mašīnas ir paskrūvējis. Cilvēks atveda atslēgas un pateica, ka atnāks pakaļ tam "mersim".

Paprasīja viņam nodot atslēgas. Kaut kur teritorijā bija nolicis "mersi". Es vēlreiz saku, ka pie mums mašīna nav remontēta. Neuzskatu, ka nodot atslēgas ir noziegums," taisnojies darbnīcas strādnieks.

Autoservisa īpašnieki jau pirms "Bez Tabu" ierašanās sagatavojuši video kameru ierakstus, kuros redzams, ka Aleksejs mašīnu atstāj pie servisa durvīm. Pēc nepilnām divdesmit minūtēm ierodas pieminētais Leonīds un ar spēkratu aizbrauc.

"Bez Tabu" vairākkārt centies sazvanīt arī minēto vīrieti, taču nesekmīgi.

Aleksejs par notikušo plāno atkārtoti vērsties policijā, kā arī Valsts ieņēmumu dienestā, jo uzskata, ka servisā tiek strādāts bez darba līgumiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu