Iepazīsties! VP kinologu jaunākais kolēģis Hanters

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Valsts policijas kinologi

Valsts policijas kinologi savā "Facebook" lapā iepazīstinājuši ar jaunāko četrkājaino "kolēģi" - melno skaistuli Hanteru.

Kinologi informē, ka Hanters ir gandrīz septiņus mēnešus vecs. Viņš tiek apmācīts kā patruļsuns.

Jaunajam kolēģim kinologi novēl veiksmi dienestā.

Foto: Facebook/Valsts policijas kinologi

Ar jaunajiem dienesta suņiem VP kinologi sabiedrību regulāri iepazīstina, izmantojot sociālos tīklus.

Iepriekš VP koledža portālam "Apollo" arī pastāstīja, kā kļūt par kinologu. Lai to izdarītu, pirmkārt, ir jākļūst par policistu. Kad tas ir izdarīts un ir brīva vakance kādā no kinoloģijas amatiem, var pretendēt kļūt par kinologu.

Policists apgūst teorētiskās zināšanas, kas attiecas uz dienesta suņu apmācību, aprūpi, uzturēšanu un dienesta specifiku darbā ar dzīvnieku.

Pēc sekmīgas teorijas apgūšanas, kinologam tiek piešķirts dienesta suns, kas visbiežāk ir kucēns, un tad sākās ceļš darbā un apmācībā ar dzīvnieku, kas nepavisam nav vienkāršs.

Tiek apgūtas zināšanas, kā strādāt ar kucēnu, vēlāk apgūst pamata iemaņas, kas būs nepieciešamas dienestā un, protams, arī noteiktu specializāciju, kā piemēram narkotisko vielu meklēšana, pazudušu personu meklēšana, pēdu dzišana vai citas specializācijas.

Suņa sagatavošana darbam aizņem aptuveni divus gadus. Pēc tam kinologs ar suni turpina strādāt, jau veicot reālus dienesta uzdevumus. Paralēli mācības turpinās visu mūžu, arī uzturot dienesta suņa spējas un kondīciju.

VP koledžas pārstāvji vēlas vērst uzmanību, ka kļūt par kinologu nenozīmē tikai prieku un platu smaidu par skaistu un paklausīgu suni. Protams, ir arī tas, bet jāpatur prātā, ka suns prasa ikdienas rūpes un īpašu atbildību.

Jāatceras, ka suņuku nevar kā datoru izslēgt pēc darba laika, viņu nevarēs atstāt uz brīvdienām voljērā un dzīvnieku viņu aizmirst - suns, kā jebkura dzīva būtne, prasa rūpes un gādību precīzi 24 stundas diennaktī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu