Latvijā apstiprināti jau seši "Covid-19" saslimšanas gadījumi (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā saistībā ar aizdomām par inficēšanos ar koronavīrusu tika veiktas 22 analīzēs, no kurām apstiprinājās vēl trīs jauni inficēšanās gadījumi ar "Covid-19", ziņo Slimību profilakses un kontroles centrs SPKC).

SPKC ziņo, ka saņēmis informāciju vēl par trim apstiprinātiem "Covid-19" saslimšanas gadījumiem. Visi lidojuši 7. marta reisā BT-630. Tiks uzsākta epidemioloģiskā izmeklēšana un apzinātas kontaktpersonas.

Pēdējās diennakts laikā veikti 22 izmeklējumi. Kopā no 29. janvāra jau ir veikti 244 izmeklējumi uz aizdomām par koronavīrusa saslimšanu, Latvijā apstiprināti seši saslimšanas gadījumi.

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra, ka pēdējie pieci saslimušie ir vienas grupas tūristi, kuri inficējušies Itālijā. Visi pieci gadījumi saistīti ar ceļojumu uz kūrortu Červinjā, kas atrodas Itālijas ziemeļos netālu no Šveices robežas. 

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka vakar tika apstiprināti divi jauni inficēšanās gadījumi.  Pirmais inficētais pacients atgriezās Rīgā 7. martā ar "airBaltic" reisu BT-630 un ir ģimenes loceklis pacientam, kuram koronavīruss laboratoriski tika apstiprināta svētdien vakarā.

SPKC atgādina, ka epidemiologu noteiktajām kontaktpersonām mājās jāpavada turpmākās 14 dienas. Ja parādās saslimšanas simptomi - jāzvana 113.

SPKC arī sniedzis rekomendācijas apkalpes locekļiem. Par citu valstu piederīgajiem informācija nodota kompetentām epidemioloģiskās uzraudzības iestādēm ārzemēs.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu