"Viņi negribēja atlaist tēvu, kamēr māte gāja pēc naudas." Dreiliņos krāpnieki cenšas izvilināt naudu no pensionāriem (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgas iedzīvotājs Dmitrijs bijis liecinieks, kā viņa vecākus mēģinājuši apkrāpt, pārdodot celtniecības instrumentus, ziņo TVNET krievu versija.

Video: Pensionāru apkrāpšanas mēģinājums Dreiliņos (aculiecinieka ieraksts)

Dmitrijs stāsta, ka viņa vecāki ir 85 gadus veci pensionāri. Pastaigas laikā Dreiliņu rajonā pie viņiem klāt piebraukusi "Volkwsagen Golf" automašīna ar lietuviešu numuriem. No spēkrata izkāpuši vairāki cilvēki un devušies pensionāriem klāt, mēģinot pārdot celtniecības instrumentus 300 eiro apmērā.

Vīrieši stāstījuši, ka viņiem it kā esot nomiris tēvs un radusies vajadzība pēc naudas. Viņus pa logu redzēja kaimiņiene, kura kliegusi, lai pensionāri nekāpj iekšā mašīnā. Pēc kāda laika pensionāri izkāpa no auto un devās mājās pēc naudas. Video iemūžinājusi kaimiņiene.

"Kad vecāki atnāca mājās, dzirdēju, kā mamma saka, ka tur ir nauda. Es uzreiz apģērbos un izskrēju ārā nofotografēt mašīnu. Pie tās stāvēja tumšas ādas krāsas cilvēks, kurš bija līdzīgs rumānim vai čigānam," sacīja Dmitrijs.

"Es teicu, ka, ja viņi tūdaļ nebrauks prom, saukšu policiju. Starp citu, viņi nevēlējās laist tēvu projām, kamēr mamma devās pakaļ naudai," turpināja vīrietis.

Valsts policija (VP) informē, ka šāda tipa krāpnieki nereti par saviem upuriem izvēlas vecāka gada gājuma cilvēkus. Viņi par augstām cenām cenšas pārdot zemas kvalitātes preces uz ielas vai arī apmānīt caur telefonu. Šā gada februārī krāpnieki no 86 gadus vecas kundzes jau izvilināja 5000 eiro.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu