Itālija noteiks karantīnu visai valstij

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Milānas ielas pēc karantīnas ieviešanas.
Milānas ielas pēc karantīnas ieviešanas. Foto: AP/Scanpix

Itālijas premjers Džuzepe Konte pirmdienas, 9. marta vakarā paziņojis, ka karantīna tiks noteikta visai valstij, vēsta ārvalstu mediji.

Itālija visā valstī paplašinās striktos mērus, kas iekļauj aizliegumu rīkot publiskus pasākumus, vēsta BBC.

Konte paziņojis, ka jaunie noteikumi, kas stāsies spēkā otrdien, nepieciešami, lai aizsargātu ievainojamākos sabiedrības locekļus. Viņš piebilda, ka labākais, ko itāļi var darīt, ir palikt mājās.

Premjers paziņoja, ka tiks slēgti kinoteātri, teātri, sporta zāles, klubi un bāri, kā arī aizliegtas bēres, kāzas un visi sporta pasākumi, vēsta "Guardian". Skolas un universitātes būs slēgtas līdz 3. aprīlim.

Itālijā no koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" mirušo skaits pieaudzis par 97, kopumā paņemot jau 463 cilvēku dzīvības. Ar to saslimuši 9172 cilvēki. Itālija ir koronavīrusa vissmagāk skartā valsts, neskaitot Ķīnu.

Jaunie noteikumi ir līdzīgi tiem, ko Itālijas valdība pieņēma iepriekš, un paredzēts, ka tie ilgs līdz 3. martam.

Cenšoties ierobežot koronavīrusa izplatību, svētdien Itālija noteica karantīnu valsts ziemeļu reģioniem. Kā preses konferencē sacīja Konte, karantīna "nenozīmē pilnīgu pārvietošanās aizliegumu, bet (..) cilvēkiem tiks lūgts pamatot pārvietošanās nepieciešamību".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu