Seši produkti, ar kuriem ir iespējams uzlabot imunitāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Viens no vienkāršākajiem veidiem, ka nostiprināt savu imunitāti, ir parūpēties par to, lai ikdienas uzturā tiek iekļauti tie pārtikas produkti, kas ķermenim sniegs papildu vitamīnus un minerālvielas, skaidro portāls "Huffpost". Lūk produkti, kurus noteikti šobrīd vajadzētu ēst regulāri!

Sarkanā paprika

Saldie pipari ir izcils C vitamīna avots, jo tajos šī vitamīna koncentrācija ir augstāka nekā citrusaugļos. Un kas labākais, arī ēst to ir patīkamāk nekā, piemēram, citronu. Bet atceries, visvērtīgākā paprika būs tieši svaiga.

Citrusaugļi

C vitamīns, C vitamīns un vēlreiz - C vitamīns. Ēd greipfrūtus, apelsīnus, mandarīnus. Tie visi tevi gan iepriecinās ar savu garšu, gan stiprinās imunitāti. Ēd svaigus, pievieno salātiem, liec kokteiļos – variantu ir neskaitāmi daudz.

Ķiploki

Šā garšauga sastāvā ir selēns, kam piemīt imunitāti stiprinošas spējas. Un, tā kā ķiploks ir lielisks papildinājums virknei ēdienu, nav iemeslu, kāpēc to neizmantot: laba garša + stiprināta imunitāte ir tieši tas, kas nepieciešams

Brokoļi

Kā tev šķiet, vai mammas bez iemesla bērniem liek šo košo dārzeni ēst? Vitamīni A un C, kā arī antioksidants glutations, kas dod enerģiju. Ņem vērā, to vari baudīt termiski neapstrādātu vai blanšētu; ja to izvārīsi un tas zaudēs tekstūru, vērtīgā palicis būs maz.

Mandeles

Šie rieksti ir lielisks E vitamīna avots, kas palīdz cīņā ar dažādām infekcijām. Ar sauju dienā būs gana. Ja negribi grauzt tāpat, samal smūtijā vai pievieno salātiem. Papildu kraukšķītis salātus tikai uzlabos.

Spināti

Ne velti spinātus dēvē par superzaļumiem. Tie ir pilni ar dzelzi, folijskābi, antioksidantiem un C vitamīnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu