Galvenais infektologs: Igauņi atzinuši, ka epidēmija ir nekontrolējama. Latvija stratēģiju nemaina (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

"Igauņi šodien ir paziņojuši, ka vairs vieglus gadījumus netestēs, jo to ir pārāk daudz. Tas nozīmē, ka viņi ir atzinuši, ka epidēmija ir nekontrolējama," savā mikroblogošanas vietnes "Twitter" kontā pavēstījis Latvijas galvenais infektologs Uga Dumpis. 

Viņš raksta, ka Igaunijas rīcība paredzot, ka "ir vienkārši jāfokusējas uz sociālo distancēšanos un smagiem gadījumiem".

Infektologs norāda, ka Latvijas stratēģija Covid-19 ierobežošanā nav mainījusies. 

Dumpis tāpat norāda, ka "vieglu gadījumu testēšanai ir jēga tad, kad vēl saglabājās cerība ierobežot epidēmiju atrodot kontaktus un tos izolējot. Dienvidkoreja ir spējīga gan meklēt kontaktus gan testēt milzīgos apjomos. Ķīnieši arī to darīja ārpus Uhaņas.

Eiropā nevienam šādu resursu nav".

Eksperts arī pauž uzskatu, ka "Igaunijā lielais skaits saslimušo saistīts ar tālāku vietējo izplatību no ārzemniekiem un ceļotājiem".

Dažos gadījumos nav pat īsti izsekojams, kā tas noticis.

"Tā ir situācija, kas visdrīzāk gaidāma arī Latvijā, un tāpēc tagad ir ārkārtīgi būtiska sociālā distancēšanās," vēsta Dumpis. 

Tāpat infektologs norādījis, ka, viņaprāt, pārmetumi, ka Lietuvā esot mazāk gadījumu, jo viņi profilaktiski dara daudz vairāk, viņam ir nesaprotami.

"Pagaidām visi mūsu pozitīvie saistīti ar ceļojumiem uz Eiropu vai kontaktu ar ceļotāju. Vai tad lietuvieši nelido atpakaļ no Eiropas? Es drīzāk viņu vietā būtu norūpējies," paudis eksperts. 

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka līdz 15. marta vakaram zināms, ka Igaunijā ar Covid-19 inficējies 171 cilvēks, Latvijā - 30, bet Lietuvā - 12.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu