Foto ⟩ Nīderlandē Covid-19 uzliesmojuma laikā ļaudis steidz papildināt marihuānas krājumus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēku rinda pie marihuānas veikala Nīderlandē.
Cilvēku rinda pie marihuānas veikala Nīderlandē. Foto: Peter DeJong / AP

Svētdien, 15. martā, pie kafejnīcām, kur tirgo marihuānu, varēja novērot garas cilvēku rindas, kuri mēģināja papildināt savus "zālītes" krājumus pēc valdības lēmuma koronavīrusa uzliesmojuma dēļ šīs iestādes uz laiku slēgt.

Slavenie holandiešu "kafijas veikali" ir kļuvuši par valsts tēla daļu, tāpat kā bordeļi Amsterdamas sarkano lukturu ielā, kurus 15. martā bija jāslēdz jau plkst. 18, kā arī visi bāri un restorāni.

"Iespējams, ka nākamo divu mēnešu laikā mēs nevarēsim dabūt marihuānu, tāpēc būtu jauki, ja tā būtu mājās," sacīja kāds pircējs Hāgā, kas stāvēja rindā pie kafejnīcas "The Point".

Garās rindas izveidojās tikai dažas minūtes pēc tam, kad Nīderlandes veselības un izglītības ministrs preses konferencē paziņoja par stingrāko miera laika ierobežojumiem, slēdzot skolas, restorānus un pat marihuānas kafejnīcas.

Foto: Nīderlandes iedzīvotāji drūzmējas rindā pēc marihuānas

Televīzijas pārraidītā uzrunā Nīderlandes premjerministrs Marks Rite sacīja, ka viņa valdība vēlas veidot "kolektīvo imunitāti", kamēr tiek sagaidīta vakcīna, pieļaujot, ka iedzīvotāji, kas ir mazākā mērā vārīgi, var inficēties, vienlaikus aizsargājot gados vecos iedzīvotājus un slimos.

Tas var ilgt "mēnešus, pat ilgāk", viņš piebilda pirmajā šādā uzrunā kopš 70.gadu naftas krīzes.

Nīderlande jau ir ieviesusi stingrākos miera laika ierobežojumus, arī slēdzot skolas, restorānus un pat marihuānas kafejnīcas.

"Šajā vakarā man jums nav vieglas vēsts. Realitāte ir tāda, ka liela daļa Nīderlandes iedzīvotāju inficēsies ar koronavīrusu. To mums saka eksperti," atzina Rite.

Viņš piebilda, ka atšķirībā no Itālijas un Spānijas, kas ieviesušas drakoniskus soļus, lai ierobežotu vīrusu, Nīderlande netiks "pilnībā slēgta".

"Šajā scenārijā mums būtu mūsu valsts jāslēdz uz gadu vai pat ilgāk ar visām sekām, kas no tā izriet," viņš sacīja, piebilstot, ka vīruss "var uzrasties no jauna, ja pasākumi tiek atcelti".

Koronavīrusa uzliesmojumā Nīderlandē apstiprināti 1413 inficēšanās gadījumi, 24 cilvēki miruši.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu