Pieci efektīvi ieteikumi, kas palīdz atradināties no savas sejas aiztikšanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Daži avoti vēsta, ka vairums cilvēku aiztiek savu seju pat 23 reizes vienas stundas laikā - nav grūti iztēloties, kā šis ieradums ietekmē ne tikai sejas ādas stāvokli, bet arī kopējo veselību. Par to, ko darīt, lai izvairītos no šī potenciāli kaitīgā ieraduma, vēsta portāls "Segodna".

Paškontrole

Lai arī šīs ieteikums var šķist muļķīgs, vairums cilvēku nemaz nepamana, cik bieži lasot pieliek roku pie vaiga, domājot apķer seju vai pieskaras lūpām, garlaikojoties - aizskar savu zodu. Eksperti iesaka šīm mikrokustībām pievērst uzmanību - sāciet pierakstīt katru reizi, kad sanāk pieskarties sejai - ar laiku šīs kustības kļūs daudz kontrolētākas.

Aizvietojuma atrašana

Lai atvieglotu atradināšanās procesu no savas sejas aiztikšanas, eksperti iesaka iegādāties kādu ierīci, kas spēj novērst no tā domas, teiksim, stresa bumbiņu vai griežamu rotaļlietu. Vēl viena taktika - ap roku aplikt gumiju, kuru pārlikt uz otru roku katru reizi, kad ir gadījies pieskarties savai sejai.

Atgādinājumu izveidošana

Lai paātrinātu atteikšanās procesu, ir vērts izveidot dažādus atgādinājumus par savu mērķi - teiksim, uz darba datora ekrāna vai telefona uzlīmēt uzlīmi ar vārdiem "Rokas nost no sejas".

Radiet mākslīgus šķēršļus

Dāmām, kuras lieto dekoratīvi kosmētiku, tā var kalpot par spēcīgu motivatoru atturēties no pieskaršanās savai sejai. Dāmas tāpat var uzlikt garus mākslīgos nagus, kas padara sejas aiztikšanu īpaši apgrūtinātu. Briļļu vietā var izmantot kontaktlēcas, kas atturēs no acu berzēšanas - tiesa, šis risinājums nav piemērots visiem.

Dermatologa padoms

Seju biežāk aiztiek cilvēki, kuriem ir problemātiska vai sausa āda. Šo problēmu gadījumā vajadzētu doties pie speciālista, kurš ieteiks līdzekļus diskomforta mazināšanai. Katrā gadījumā, ir vērts sākt ar pašiem pamatiem - vairāk ūdens un svaiga gaisa!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu