Lietuva un Polija atvērs vēl vienu robežpunktu uz abu valstu robežas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Polijas-Lietuvas robeža
Polijas-Lietuvas robeža Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Lietuvai izdevies panākt, ka Polija atvērs vēl vienu robežpunktu pie abu valstu robežas, jo vienīgajā pašlaik atvērtajā Kalvarijas robežpunktā kravas automašīnu rinda sasniegusi gandrīz 50 kilometru garumu, otrdien, 17. martā, paziņojis Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis.

"Saņēmu ziņu no Polijas premjera, ka tiks atvērts Lazdiju robežpunkts un varēs doties ceļā viss transports, kuram tas atļauts," viņš norādījis.

Kā ziņots, Polija naktī uz svētdienu nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatīšanos slēdza savas robežas ārvalstu pilsoņiem, vienlaikus neierobežojot preču pārvadājumus. Taču pārvietošanās starp Lietuvu un Poliju līdz šim bija atļauta vienīgi caur Kalvarijas robežšķērsošanas punktu, kur katram autovadītājam tiek veikta rūpīga medicīniskā pārbaude.

Pirmdien neilgi pēc pusdienlaika kravas automašīnu rinda tur bija sasniegusi 47 kilometru garumu, un Skvernelis vērsās pie Polijas puses, lūdzot atvērt vēl vienu robežpunktu un laist pāri robežai vismaz reģistrētās kravas mašīnas.

"Tā ir starptautiska problēma - 54% [mašīnu] ar Polijas numuriem, šis jautājums tiks izvirzīts Eiropadomē," norādījis Lietuvas valdības vadītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu