5000 trūkstošās viedierīces skolēniem gatavi nodrošināt LMT un "Bite" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopā ar partneriem gatava nodrošināt 5000 trūkstošās viedierīces Latvijas skolēniem, tomēr tam lūgs arī valsts līdzfinansējumu, informēja ministrijā.

IZM nesen veiktajā aptaujā noskaidrojusi, ka Latvijā ir aptuveni 3% skolēnu, kuriem mājās nav ne datora, ne viedtālruņa ar interneta pieslēguma, kas rada grūtības šiem skolēniem piedalīties attālinātajā mācību procesā.

Lai šo problēmu operatīvi risinātu, IZM uzrunāja privātos partnerus, kuri pauduši atbalstu viedierīču nodrošinājumam skolēniem attālinātā mācību procesa īstenošanai. Mobilo pakalpojumu operators "Latvijas Mobilais telefons" gatavs piedāvāt skolēniem 2266 viedierīces, savukārt uzņēmums "’BITE Latvija" - 3000 viedierīču. Abi operatori nodrošinās šīm iekārtām arī bezmaksas zvanu un interneta pieslēgumu.

Ministrija aicina arī citus potenciālos partnerus pieteikties līdzdalībai skolēnu attālinātā mācību procesa nodrošināšanā.

Ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP) uzsvēra, ka krīzes situācija valstī ir sagādājusi daudzus izaicinājumus, taču tā ir devusi arī jaunas iespējas - viena no tām ir attālinātā mācību procesa uzsākšana Latvijā.

Saeimas deputāts norādīja, ka ar šo soli varēs nodrošināt vajadzīgos instrumentus, lai kvalitatīvu izglītību nodrošinātu ikvienam Latvijas cilvēkam, jo īpaši sociāli mazāk aizsargātajām iedzīvotāju grupām.

Vecumposmā no 1.-5.klasei bērnu, kuriem nav nekādu viedierīču, ir nedaudz vairāk par 3000 jeb 3,6% no kopējā skaita, 6.-9.klasē tie ir gandrīz 2000 jeb 2,8% no kopējā skaita, bet posmā no 10.-12.klasei - 361 jeb 1,22% no kopējā skolēnu skaita.

IZM veiktās aptaujas dati liecina, ka skolās, kurās bērnu skaits ir mazāks par 100 skolēniem, viedierīču trūkums ir procentuāli lielāks - to nav vidēji ap 4,5% skolēnu, savukārt vidēji valstī tie ir 2,9%.

Šodien IZM virza šo piedāvājumu izskatīšanai valdībā, aicinot piešķirt šim mērķim līdzfinansējumu.

Kā ziņots, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Piektdien tika nolemts skolās un augstskolās mācības organizēt attālināti, savukārt sestdien notikušajā Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē tika nolemts, ka no 16.marta pirmsskolas izglītības iestādēm un iestādēm, kas nodrošina bērnu uzraudzības pakalpojumu, jānodrošina dežūrgrupu darbība, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu.

Tāpat tika nolemts, kas neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī lēma par citiem ierobežojumiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu