Covid-19 izplatības ierobežošanai būs jauni pārtikas aprites nosacījumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA) pēc valdības deleģējuma izdevis rīkojumu Covid-19 izplatības ierobežošanai ārkārtējā situācijā pārtikas mazumtirdzniecībā un sabiedriskajā ēdināšanā, kā arī dodot iespēju pārtikas ražotājiem bez pārtraukumiem ražot un realizēt savu produkciju, aģentūru LETA informēja Zemkopības ministrijā.

Rīkojumā noteikts, ka pārtikas apritē iesaistītajiem uzņēmumiem, kuri sniedz ēdināšanas pakalpojumus vai tirgo nefasētu pārtiku, kas pirms lietošanas uzturā nav jāmazgā vai termiski jāapstrādā (piemēram, cepumus, gatavos ēdienus, salātus), jānodrošina minēto produktu tirgošana tikai fasētā veidā pašapkalpošanas zonās vai iesaiņošanu pēc pircēja lūguma. 

Tāpat rīkojumā noteikts, ka sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem jānodrošina katram apmeklētājam individuālu galda piederumu un trauku komplektu, kā arī salvešu izsniegšanu. Piemēram, šķīvji nedrīkst apmeklētāju zonā būt izvietoti kaudzēs, dakšas un naži nedrīkst būt apmeklētāju izvietoti atklātā veidā kastēs. 

"Ārkārtas situācijā ir svarīgi pielāgot darba procesus tā, lai ne vien nodrošinātu pārtikas preču un ēdināšanas pakalpojumu nepārtrauktību, bet arī īstenotu šos procesus iespējami drošā vidē un veidā - rūpējoties par iedzīvotāju un arī pārtikas nozarē iesaistīto veselību un drošību," norādīja Gerhards.

Zemkopības ministrs arī vērsa uzmanību, ka jau līdz šim vairums pārtikas ražotāju, pārstrādātāju un ēdinātāju operatīvi pielāgo savu darbību atbilstoši valdības lēmumā noteiktajam, mainot darba procesus un jaudas, kā arī pārorientējoties uz citu pārtikas nodrošināšanas formu, piemēram, īstenojot pārtikas piegādes. Arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) seko līdzi pārtikas un ēdināšanas nozarē notiekošajam.

Rīkojums stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu