"Lūdzu, paklausiet valdības norādījumiem." Mirušas britu jaunietes ģimene brīdina, ka Covid-19 apdraud arī jaunus cilvēkus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mediķi aprūpē Covid-19 pacientus. Ilustratīvs attēls.
Mediķi aprūpē Covid-19 pacientus. Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

21 gadus vecas Bakingemšīras iedzīvotājas ģimene paziņojusi, ka jaunā sieviete mirusi no Covid-19. Ja informācija tiks apstiprināta, viņa kļūs par līdz šim jaunāko koronavīrusa upuri Lielbritānijā, vēsta laikraksts "The Guardian".

Hlojas Midltones māte un tante apgalvo, ka viņa 21. martā mirusi no koronavīrusa. Veselības aprūpes dienesti vēl nav apstiprinājuši nāves cēloni.

Hlojas tante atklāja, ka sievietei nebija hronisku veselības problēmu, un ģimene sacīja, ka jaunietes nāve parāda, cik bīstama ir slimība.

"Visi cilvēki, kas domā, ka tas ir tikai vīruss, lūdzu, padomājiet vēlreiz. Runāju no personīgās pieredzes, šis tā sauktais vīruss atņēma manas 21 gadu vecās meitas dzīvību," savā "Facebook" kontā rakstīja Hlojas māte Diāna.

Sievietes tante Emīlija Mistrija rakstīja: "Mana skaistā, labsirdīgā 21 vienu gadu vecā māsasmeita (Hloja) ir devusies viņsaulē no Covid-19. Viņai nebija iepriekšēju saslimšanu."

"Mani tuvinieki pārdzīvo visneiedomājamākās sāpēs, mēs es neizsakāmi sagrauti. Patiesība par šo vīrusu tikai sāk atklāties mūsu acu priekšā. Lūdzu, paklausiet valdības norādījumiem," rakstīja Mistrija.

Svētdien, 22. martā, Lielbritānijas Nacionālais Veselības dienests (NHS) izteica minējumu, ka no koronavīrusa varētu būt miris kāds 18 gadus vecs vīrietis. Vēlāk atklājās, ka viņam slimnīcā apstiprināta saslimšana ar Covid-19, bet nāves cēlonis bijis kas cits.

Otrdien, 24. martā, NHS paziņoja ka no koronavīrusa miruši vēl 87 cilvēki, kas ir līdz šim augstākais vienas dienas mirstības rādītājs Lielbritānijā. Mirušo vidū bija arī kāds 33 gadus vecs pacients.

Šajos skaitļos nav iekļauti tie, kas neatrodas Lielbritānijā. Jaunākais britu Covid-19 upuris, kurš atradās ārzemēs, bija Lielbritānijas vēstnieka Ungārijā vietnieks Stīvens Siks, kurš otrdien nomira slimnīcā Budapeštā.

Viņš bija 37 gadus vecs. "Stīvens bija ļoti mīlēts dēls, mazdēls un māsasdēls. Viņš bija laipns, jautrs un dāsns. Viņa sapnis vienmēr bija bijis strādāt ārlietu dienestā, un viņš bija ļoti laimīgs, pārstāvot mūsu valsti," sacīja vīrieša vecāki.

Lielbritānijā līdz šim apstiprināti aptuveni 9500 Covid-19 gadījumi. Līdz šim slimība laupījusi 465 cilvēku dzīvības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu