Lietuvas premjers: Repatriācijas reisi tiks apturēti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: YVES HERMAN / REUTERS

Lietuvā tuvāko dienu laikā tiks pieņemts lēmums par repatriācijai paredzēto prāmju un lidmašīnu reisu apturēšanu, savukārt mācību gadu pārtraukt nav paredzēts, pirmdien paziņojis premjerministrs Sauļus Skvernelis.

"Uzskatu, ka tika dots pietiekami ilgs laiks, - tiem, kuri gribēja, tik tiešām ir bijusi iespēja atgriezties," viņš rakstījis sociālajā tīklā "Facebook" pēc jaunā koronavīrusa krīzes situācijas vadības komitejas sēdes.

"Līdz trešdien gaidāmajai valdības sēdei tiks izstrādāti lēmumi, kas noteiks, ka tiks apturēti lidojumi un prāmju reisi - bet ne kravu un preču piegāde. Izņēmumi varētu tikt pieļauti tikai atsevišķos attaisnojamos gadījumos," norādījis premjers. "Vēl vairāk riskēt mums nav tiesību - īpaši attiecībā uz cilvēku atgriešanos no tādām valstīm, kuras pašlaik ir paši īstākie vīrusa perēkļi."

Vienlaikus Skvernelis noraidījis pieņēmumu, ka Covid-19 dēļ Lietuvas skolās varētu tikt apturēts mācību gads.

Lietuvas mācību iestādes ir slēgtas kopš 16.marta, kad valstī tika noteikta karantīna, lai ierobežotu vīrusa izplatīšanos. Aizvadītajās divās nedēļās skolās bija brīvlaiks, bet pirmdien mācības atsākās attālināti.

Rīta pusē tālmācības platformās bija vērojama pārslodze, un izglītības ministrs Aļģirds Monkevičs radiointervijā izteicās, ka tiek apsvērta iespēja mācību gadu pārtraukt.

Premjerministrs atzinis, ka attālināto mācību sākumu "nevar uzskatīt par ideālu", bet aicinājis Izglītības ministriju un skolas risināt pamanītās problēmas un tikt galā ar vājajām vietām.

"Visu zināšanai - mācību gads netiks pārtraukts, bet attiecībā uz nobeiguma eksāmeniem divu nedēļu laikā ministrijai uzdots noformulēt konkrētus priekšlikumus, un tad arī tiks pieņemti lēmumi," viņš rakstījis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu