Šuplinska: Iespējams, klātienē mācības šogad vairs nenotiks un daļai skolēnu izpaliks centralizētie eksāmeni (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska
Latvijas izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ir skaidrs, ka attālinātās mācības Latvijas vispārizglītojošajās un profesionālajās skolās ieilgs, un, iespējams, klātienes mācību režīms šosezon nemaz netiks atjaunots, līdz ar to daļai skolēnu šogad varētu izpalikt arī centralizētie eksāmeni, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Viņa atzina, ka pagaidām vēl ir diezgan grūti prognozēt centralizēto eksāmenu norises iespējas šim mācību gadam, tomēr nākamnedēļ Izglītības un zinātnes ministrija pievērsīsies šim jautājumam.

"Mēs patiešām nākamnedēļ domājam jau precīzāk pieņemt aprises, kuriem būs centralizētie eksāmeni un kuriem mēs varbūt iztiksim ar gada vērtējumu," sacīja ministre.

Šuplinska atzina, ka patlaban tiek vērtētas vairākas iespējas, kā risināt esošo problēmsituāciju ar mācību gada noslēgumu un centralizētajiem eksāmeniem.

Maltā, piemēram, mācības šogad esot atceltas pilnībā un visi skolēni, kas mācās 6. klasē vai augstāk, atstāti "uz otru gadu", skaidroja Šuplinska, uzsverot, ka Latvija šādu risinājumu noteikti nevēlētos.

"Mēs ļoti ceram, ka attālinātais mācību process ļaus [mācību] gadu noslēgt, un tad mēs arī skatīsimies, vai tiem, kas stājas augstskolā, ir nepieciešams šis pārbaudījums, ko organizē skola, bet varbūt tas ir iespējams arī augstskolā.

Varianti tiek meklēti, un es domāju, ka mums nedraud ne pagarinājumi, ne arī ļoti striktas sankcijas, kas būtu saistītas ar krīzes situāciju," sacīja Šuplinska.

Jau ziņots, ka no 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Ārkārtējās situācijas laikā arī mācības Latvijas skolās tiek organizētas attālināti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu