Covid-19 uzliesmojumā Lielbritānijā rekordliels jauno nāves gadījumu skaits (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS

Covid-19 uzliesmojumā Lielbritānijā pieredzēts rekordliels jauno nāves gadījumu skaits, mirušo skaitam 24 stundu laikā pieaugot par 381, otrdien pavēstīja amatpersonas.

"Atbilstoši situācijai 30.martā plkst.17 Apvienotajā Karalistē no hospitalizētajiem 1789 cilvēki, diemžēl, miruši," tviterī pavēstīja Veselības ministrija. Dienu iepriekš šis skaitlis bija 1408.

Pacienti bijuši vecumā no 19 līdz 98 gadiem, un, atskaitot 28, visiem pārējiem bijušas citas pamatslimības, teikts Anglijas Nacionālā Veselības dienesta paziņojumā.

Iepriekšējais jauno nāves gadījumu skaita rekords tika reģistrēts sestdien, kad tas sasniedza 260, bet jau pirmdien šis skaitlis bija nokrities līdz 180.

Lielbritānijā apstiprināti 25 150 koronavīrusa gadījumi, un viens no sasirgušajiem ir arī premjerministrs Boriss Džonsons. Inficēšanās gadījumu skaits dienā pieaudzis par 3009.

"Nāves gadījumu skaita pieaugums pēdējās dienās liecina, ka sabiedrībai ir vitāli svarīgi ievērot valdības noteiktās sociālās distancēšanās vadlīnijas," kabineta videokonferencē sacīja premjers.

"Situācija kļūs sliktāka, pirms tā kļūs labāka, bet tā kļūs labāka," uzsvēra Džonsons.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu