Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Cilvēki vairs nebaidās no Covid-19, bet gan no nabadzības." Itālijas nabadzīgākie iedzīvotāji gatavojas nemieriem (44)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dažas dienas pēc karantīnas izsludināšanas visā valstī Itālijas iedzīvotāji dziedāja un muzicēja viens otram no savu namu balkoniem. Trīs nedēļas vēlāk šī jautrība ir beigusies un iedzīvotāju vidū sākušies nemieri, ziņo portāls "The Guardian".

"Viņi vairs nedzied un nedejo uz balkoniem. Tagad cilvēki baidās nevis no vīrusa, bet gan no nabadzības.

Daudzi ir bez naudas un badā," stāsta priesteris Salvatore Meluso.

Lai gan Itālijas dienvidu daļā ir krietni mazāk nāves gadījumu nekā ziemeļos, pandēmijas sekas būtiski skārušas visas valsts ekonomiku.

Spriedze veidojas starp nabadzīgajiem iedzīvotājiem, kuri mitinās Kampānijas, Kalabrijas, Sicīlijas un Apūlijas reģionos. Tiek ziņots arī par to, ka mazo veikalu īpašniekiem piespiedu kārtā jāatdod pārtika par brīvu. Tikmēr policija uzmanot tikai lielveikalus.

Pašnodarbinātie vai tie, kuriem līgumos nav iekļautas sociālās garantijas, savas algas ir zaudējuši. Daudzi mazie uzņēmumi pēc krīzes vairs netiks atvērti, vēsta "The Guardian".

"Karantīnas ieviešanas dēļ zaudēju darbu.

Man ir sieva un divi bērni. Tagad dzīvojam tikai no ietaupījumiem.

Lūdzu savai bankai atlikt maksājumus, taču viņi tam nepiekrita. Šī situācija mūs ir nogrūdusi uz ceļiem," izdevumam stāsta viesmīlis Paride Ezina.

Saskaņā ar Itālijas vispārējās apdrošināšanas datiem no pandēmijas ir cietuši vairāk nekā 3,3 miljoni cilvēku, kuriem bijuši savi uzņēmumi valsts dienvidu reģionos.

Lielāko nemieru Itālijas iedzīvotājos radīja tas, ka premjerministrs Džuzepe Konte sacījis, ka 4,3 miljardi eiro no solidaritātes fonda tiks novirzīti visām pašvaldībām, bet 400 miljoni eiro tiks novirzīti to reģionu galvenajām amatpersonām - mēriem.

Tālāk šī summa tiktu novirzīta ēdienu sagādāšanai iedzīvotājiem. Tiesa, iedzīvotāji uzskata, ka šī summa ir krietni par mazu, lai sagādātu pietiekamu daudzumu pārtikas.

"Ar to noteikti nepietiks. Mēs cerējām uz krietni lielāku atbalstu.

Situācija ir ārkārtīgi bīstama, jo lielai daļai iedzīvotāju ienākumu vispār vairs nav. Tie, kuri pirms tam dzīvoja turīgi, tagad atrodas grūtībās," sacīja Katānijas mērs Salvo Poglīze.

Tikmēr Romas Luisa universitātes politikas profesore Džiovana Orsina atzīmē, ka ar šo naudu pašvaldības nespēs iesākt citas svarīgas lietas. "Ja 400 miljoni eiro tiks sadalīti visām pašvaldībām, tad ar šo summu noteikti nepietiks visiem."

Tāpat vēl viena ēnas puse šajā situācijā ir naida kurināšana. Kāda "Facebook" grupa ar nosaukumu "Nacionālā revolūcija" ir kūdījusi itāliešus doties ielās un aplaupīt veikalus.

Cilvēki, kuri radīja šo grupu, paši pirms tam dzīvojuši kā noziedznieki. Savu iztiku un pārtiku viņi pelnījuši ar zādzībām. Tie ir cilvēki, kuri slīgst nabadzībā un vienīgā vieta, ko viņi var aplaupīt šobrīd, ir lielveikali.

Amatpersonas ir nobažījušās, ka mafijas grupējumi sāks cilvēkus vervēt savām organizācijām, jo ir pilnībā skaidrs, ka ar naudu viņiem problēmu nav. Cilvēki arī vēlēsies doties, darīt un pelnīt iztikas līdzekļus.

Itālija ir viena no Covid-19 visvairāk skartajām pasaules valstīm.

Līdz šim visā valstī ar jauno koronavīrusu Covid-19 inficējušies vairāk nekā 115 000 cilvēku, bet bojā gājuši teju 14 000 iedzīvotāju.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu