Latvijā miris pirmais Covid-19 slimnieks

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijā konstatēts pirmais Covid-19 slimnieka nāves gadījums, vēsta Latvijas Televīzija. Paciente bija 99 gadus veca sieviete, kura kopš 27. marta ārstējās Latvijas Infektoloģijas centrā.

️Veselības ministrija apstiprina, ka šodien, 3. aprīlī, Latvijā miris pirmais pacients, kuram diagnosticēta Covid-19 saslimšana.

Pirmās trīs dienas paciente ārstējās intensīvās terapijas palātā. Veselības stāvoklim stabilizējoties, paciente tika pārvesta turpināt ārstēšanos nodaļā.

Sievietei bija kontakts ģimenē ar cilvēku, kurš ir bijis ārzemēs. Vismaz viens cilvēks sekundāri inficējās no šīs pacientes, jo ārstējošais ārsts nebija informēts, ka šai pacientei ir saslimšana ar Covid-19.

Vēl notiks izmeklēšana, lai precīzi noteiktu nāves iemeslu.

VM, Slimību profilakses un kontroles centrs un mediķi aicina sabiedrību ievērot speciālistu rekomendācijas, nepieciešamības gadījumā ievērot noteikto karantīnu vai pašizolāciju. Sabiedrībai jāievēro fiziskā distance no citiem un regulāri jāmazgā vai jādezificē rokas, atgādina VM.

Ministrija arī atkārtoti aicina cilvēkiem nemelot mediķiem par Covid-19 inficēšanās riskiem gadījumos, kad viņiem tiek sniegta medicīniskā palīdzība. "Esi atklāts un izstāsti arī par iespējamu kontaktu ar slimu personu, kā arī savu vai tuvinieku ceļojumu uz ārvalstīm. Mediķi palīdzību neatteiks, bet, zinot visu informāciju, būs sagatavojušies un varēs pasargāt sevi un citus apkārtējos," mudina VM.

Kā ziņots, jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 35 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 493 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Iepriekšējā diennaktī veikti 1364 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 18 198 Covid-19 testi.

Stacionēts 31 Covid-19 pacients, tajā skaitā 28 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu