Uldriķis: Klubs atlaida deviņus spēlētājus un samazināja algu par 20 procentiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Uldriķis
Roberts Uldriķis Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas uzbrucējs Roberts Uldriķis par spīti deviņu spēlētāju atlaišanai un 20 procentu algu samazinājumam Šveices virslīgas klubā "Sion" komandu pamest negrasās, saka sportists piektdien intervijā portālam "Tvnet".

Kamēr Šveices virslīgas čempionāta norise ir apturēta līdz 30.aprīlim, bet ne atcelta, Uldriķis koronavīrusa pandēmijas laikā viens uzturas savās mājās Šveicē, ārā dodoties tikai uz veikalu vai paskriet.

Komandas futbolistiem ir nosūtīts treniņu plāns, kurā lielākā daļa vingrinājumu ir izpildāmi bez speciāla aprīkojuma nepieciešamības. Tāda aprīkojuma futbolistam, kuram šodien ir 22.dzimšanas diena, mājās arī nav. Turklāt grūtības sagādā tas, ka nav citas vietas, kur paskriet kā pa ceļa malu.

"Sion" komandai treniņi nenotiek, un kluba bāze ir slēgta. Kopš pēdējās draudzības spēles rit jau trešā nedēļa. Aprīļa vidū gaidāma sapulce, kurā varētu būt lielāka skaidrība par sezonas likteni. Iepriekšējā tika atcelta, jo Šveices Futbola federācijas prezidents Dominiks Blāns saslima ar koronavīrusu.

Pirms nedēļas kluba prezidents Kristians Konstantins atvadījās no deviņiem futbolistiem, kuri nepiekrita algas samazinājumam un kuriem nebija gana daudz laika, lai sazinātos ar saviem aģentiem par piedāvājuma būtību. Atlaisto spēlētāju vidū ir arī Kamerūnas futbolists Aleksandrs Songs, kurš iepriekš karjerā spēlējis arī Londonas "Arsenal" un "Barcelona" un kurš daudz ar padomu palīdzēja Uldriķim progresēt.

""Sion" bija viens no pirmajiem klubiem Eiropā, kas pieņēma lēmumu samazināt atalgojumu spēlētājiem," saka Latvijas futbolists. "Sākumā visi kopā kā komanda teicām nē, lai iegūtu laiku un varbūt sāktos sarunas. Prezidents atlaida šos deviņus spēlētājus, un tad sākās individuālas sarunas. Šis dokuments tika izskaidrots, noformēts arī angļu valodā. Pēc tam es arī tam piekritu. Visiem samazināja algu par 20 procentiem."

Nepilnu divu gadu laikā Uldriķim klubā bijuši jau pieci dažādi treneri. Un katram latvietim sevi ir jāpierāda no jauna, taču uz citu komandu spēlētājs pārcelties neplāno.

Šobrīd klubs cīnās par vietas saglabāšana superlīgā, taču tā četras reizes izcīnījusi Šveices kausu, divreiz - ar Latvijas izlases vārtsargu Andri Vaņinu sastāvā. Arī šosezon tajā sasniegts ceturtdaļfināls.

Futbolistam vīrusa epidēmijas dēļ secen gājušas arī divas Latvijas futbola izlases pārbaudes spēles marta beigās - 26.martā pret Melnkalni un 31.martā - pret Sanmarīno. Valstsvienības jaunā galvenā trenera Daiņa Kazakeviča vadībā sportists jau spēlējis  Latvijas U-21 izlases sastāvā un atceras, ka treneris spēja panākt simtprocentīgu visu futbolistu koncentrāciju laukumā.

Futbolists, kura elki ir Māris Verpakovskis un Brazīlijas zvaigzne Ronaldinju, pēdējā laikā vairāk seko līdzi Zviedrijas futbolistam Zlatanam Ibrahimovičam, kurš arī ir gara auguma un līdzīgas komplekcijas spēlētājs.

"Sion", kas šosezon pēc pirmā apļa bija turnīra tabulas galvgalī, ar 23 punktiem tikpat spēlēs ir astotajā pozīcijā desmit komandu konkurencē .

Šveices superlīgā "Sion" sastāvā Uldriķis šosezon laukumā devās 14 spēlēs un izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Pagājušajā sezonā viņa kontā četri gūti vārti 21 spēlē.

Uldriķis uz Šveici pārcēlās 2018.gada jūlijā no Latvijas virslīgas kluba RFS, tobrīd dalot trešo vietu "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Pirms tam viņš divas sezonas pārstāvēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu