"Jācer, ka nokrišņus tuvākajā laikā nesolīs." Spēcīgs vējš norauj Saulaines tehnikuma jumtu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Vakar, 2. aprīlī, spēcīgs vējš norāvis Saulaines tehnikuma jumtu. Tagad jumts ir caurs un steidzīgi jāmeklē risinājums, kā to salabot, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Tehnikuma darbinieki ap trijiem dienā sadzirdējuši lielu blīkšķi, taču sākotnēji nav sapratuši, kas ir tā cēlonis.

"15-20 minūtes vējš bija ļoti spēcīgs. Izdzirdējām ļoti lielu troksnis, taču nevarēja saprast, kas notiek. Tad piegāju pie loga un ieraudzīju vēja nodarīto postījumu," pastāstīja Kandavas tehnikuma Saulaines struktūrvienības vadītājs Nils Šaštakovičs.

Darbinieki izsauca ugunsdzēsējus, kuri ar pacēlājiem steidza saglābt ēku un novērst apkārtnei nodarītus postījumus. Viens no jumta gabaliem trāpīja izglītības iestādes automašīnai un izsita tai stiklus. Kopā ugunsdzēsēji demontēja trīssimt kvadrātmetrus apmetuma.

Skola tagad aplēš zaudējumus un gaida speciālistu spriedumu.

"Izmaksas vēl nezinām. Esam iedevušu būvniekiem izveidot atjaunošanas tāmi, šobrīd vēl grūti pateikt," stāstīja Šaštakovičs.

Pirms astoņiem gadiem skolas jumts tika pilnībā rekonstruēts un līdz šim šķita, ka būvdarbi paveikti kvalitatīvi. 

"Gribētos teikt, ka būvnieki ir pieļāvuši kādas kļūdas. Mūsu uzaicinātais speciālists norādīja, ka šīs stiprinājumu skrūves it kā neatbilstot standartam, tur vajadzēja būt citam stiprinājumam," norādīja Šaštakovičs.

Viņš pastāstīja, ka šobrīd ēka no lietus nav pasargāta un mitrums iekļūst zem sienu siltinājuma, tāpēc darbinieki cer, ka tuvākajā laikā nokrišņus nesolīs.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu