"Smaka no līķiem ir neciešama." Ekvadorā pārpildītu slimnīcu dēļ Covid-19 upurus atstāj guļot uz ielas (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ekvadoras pilsētā Gvajakilā valda pilnīgs klusums. Uz ielām sastopami vien daži cilvēki. Tiesa, visbriesmīgākais ir tas, ka Covid-19 dēļ mirst cilvēki, kuri tiek turpat uz ielas atstāti, ziņo raidorganizācija CNN.

Gvajakila ir visapdzīvotākā pilsēta Ekvadorā. Covid-19 pandēmija ir pārslogojusi sabiedrisko pakalpojumu sniedzējus līdz to sabrukumam. 

Slimnīcās vairs nav pieejamas brīvas gultas pacientiem, kuriem nepieciešama hospitalizācija. Savukārt morgos, kapsētās un apbedīšanas birojos ir īpaši saspringts laiks. Vairāki iedzīvotāji arī atzīst, ka viņiem neesot citas vietas, kur novietot mirušos cilvēkus.

Nav skaidrības, cik no mirušajiem, kuri, paliek guļot uz ielas, ir inficējušies ar koronavīrusu. Daudzas ģimenes apgalvo, ka viņu tuviniekiem bijuši Covid-19 simptomi, bet citi stāsta, ka viņiem neesot bijusi pat iespēja ārstēties slimnīcā.

"Mēs gaidām rindā jau piecas dienas. Esam noguruši no zvanīšanas uz neatliekamās medicīniskās palīdzības tālruni. Katru reizi viņi atbild, ka šī problēma tiek risināta," sacīja kāds vietējais iedzīvotājs, kuram ar Covid-19 ir inficējies ģimenes loceklis.

Pie kādas no mājām redzams zārks, kurš ietīts plastmasas plēvē un apklāt ar kartonu un akmeņiem. Tajā atrodoties kādas kundzes līķis. Sieviete bijusi inficējusies ar Covid-19.

"Smaka ir pretīga. Tā nāk no miruša cilvēka ķermeņa, ar kuru vairs nevar tikt galā," stāstīja Glenda Larea Vera, kura ir vietējā iedzīvotāja.

Līdz 5. aprīļa rītam Ekvadorā reģistrēti 3465 inficēšanās gadījumi ar Covid-19. Kopumā bojā gājuši 172 Covid-19 slimnieki.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu