Jaunzēlandes premjerministre: "Lieldienu zaķis ir pirmās nepieciešamības profesija!" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Arderna.
Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Arderna. Foto: AFP / Scanpix

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Arderna pirmdien, 6. aprīlī, paziņojusi, kas, pēc viņas domām, ir "pirmās nepieciešamības profesijas". Spriežot pēc reakcijas sociālajos tīklos, viņa iepriecinājusi daudzus paziņojot, ka sarakstā ietilpst arī Lieldienu zaķis un zobu feja, vēsta portāls "Washington Post".

"Jaunzēlandes bērni - ja Lieldienu zaķis šogad netiek līdz jūsu mājiem, neuztraucieties - viņam pašlaik ir diezgan daudz darba un viņš nepaspēj visus apciemot," teikusi politiķe.

Arderna ir ierosinājusi Jaunzēlandes iedzīvotājus bērnus vest Lieldienu medībās jaunā veidā - izvietojot namu logos no papīra izgrieztas olas un ieliekot tās namu logos. Šādu praksi pēdējās nedēļās piekopuši daudzi ASV, Lielbritānijas un Jaunzēlandes iedzīvotāji, logos ievietojot pastaigās "atrodamus" plīša lācīšus bērniem, kuri kopā ar vecākiem dodas pastaigāties.

Jaunzēlandes premjerministre 25. martā izsludināja valsts mēroga ārkārtas stāvokli, aicinot iedzīvotājus palikt mājās, ja vien viņi nav "pirmās nepieciešamības profesionāļi", piemēram, mediķi, vai arī neveic svarīgu pienākumu, piemēram, pārtikas un medikamentu iegādi.

Arderna runā ir piezīmējusi, ka valstī ieviestie drošības pasākumi darbojas, taču nosaukusi par "muļķiem" visus, kas patvaļīgi tos pārkāpj savu interešu vārdā. Jaunzēlandes premjerministre tāpat minējusi, ka, lai arī šādi parvietošanās ierobežojumi Jaunzēlandē ir piedzīvoti pirmoreiz, viņa uzskata, ka valdība ir rīkojusies pareizi.

"Mēs nekad neapsvērām domu par gaidīšanu uz "dabiskās imunitātes" izveidošanos - tas nozīmētu, ka desmitiem tūkstošu jaunzēlandiešu mirtu," teikusi Arderna.

Jaunzēlandē Covid-19 pirmdien, 6. martā, atklāts 1106 personām, no kurām mirusi tikai viena persona. Šis ir viens no zemākajiem rādītājiem pasaulē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu