Virtuvē kā SPA! Kā skaistumkopšanā varam izmantot citronu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Nevienam nav noslēpums, ka dažādi pārtikas produkti spēj mūs padarīt ne tikai veselīgākus, bet arī uzlabot ārējo izskatu. Par to, kā skaistumkopšanā var izmantot atsvaidzinošo un aromātisko citronu, vēsta portāls "Postimees".

Sejas attīrīšana

Šis auglis ir ne tikai bagāts ar C vitamīnu un dažādiem mikroelementiem, bet arī lieliski attīra sejas ādu! Citrona sula palīdz ne tikai atbrīvot poras un mitrināt ādu, bet arī balina tumšākus ādas plankumus. Ātram atsvaidzinājumam un pīlingam ikdienas apstākļos nav nepieciešams izspiest sulu - pietiks ar vieglu sejas masāžu ar citrona šķēlīti aptuveni piecu minūšu laikā. Pēc tam seja noteikti jānoskalo ar vēsu ūdeni!

Sejas nepilnību korekcija

Citrona sula lieliski tiek galā ar tumšākiem ādas pleķīšiem vai pat pūtīšu radītām rētiņām. Kopšana procedūrai derēs ne tikai citrona sula, bet arī eļļa, kuras sastāvā esošās vielas ātri iesūcās ādā.

Vienkāršs veids, kā "apstrādāt" kādu sejas problēmpunktu - uzspiest uz vates ripulīša citrona sulu un notīrīt attiecīgo zonu. Citrona sula tāpat lieliski iederēsies paštaisīta skrubja sastāvā.

Nagu stiprināšana 

Šim nolūkam jāsajauc trīs ēdamkarotes ar olīveļļu ar vienu ēdamkaroti citrona sulas - regulāri apstrādājot ar šo līdzekli nagus, tie atgūst izturību un spīdumu. Citronu sula šjā gadījumā izlīdzina nagus un balina tos, kamēr olīveļļa tos intensīvi mitrina.

Matu balināšana

Kura meitene gan pusaudžu gados nav mēģinājusi šo metodi? Jau kopš sendienām zināms, ka, apstrādājot matus ar citrona sulu un pakļaujot tos saules gaismai, mati iegūst spīdumu un gaišāku toni. Eksperti gan iesaka neizmantot koncentrētu sulu - to ir vēlams atjaukt ar siltu ūdeni un ar rokas smidzinātāja palīdzību šķidrumu ieklāt visu matu garumā. Labam efektam pietiek vien ar stundu saules gaismā!

Elkoņu ādas mīkstināšana

Citrons būs lielisks papildinājums ne tikai sejas skrubim - augļa sula ar sodu lieliski derēs, lai uzlabotu savu elkoņu ādas stāvokli. Abas sastāvdaļas jāsajauc kopā, līdz izveidojas pastas konsistence. Pēc skrubja izmantošanas ieteicams to notīrīt ar siltu citronūdeni un ieziest elkoņus ar barojošu krēmu.

Blaugznu kontrole

Cīņā ar blaugznām lieti noderēs maisījums no sarīvētas ingvera saknes, citrona sulas un olīveļļas. Maisījums ir jāiemasē galvas ādā, jāpagaida, līdz tas izžūst un tad jāizmazgā ar siltu ūdeni un šampūnu.

Mākslīgā iedeguma korekcija

Gada aukstajos mēnešos daudzas sievietes izmanto mākslīgā iedeguma produktus, taču tie mēdz novest pie ne pārāk optimāla rezultāta - "apelsīna efekta" vai nelīdzenas krāsas. Lai labotu iedeguma nepilnības, pietiek ar tumšās vietas paberzēšanu ar citrona šķēlīti - tas šo zonu padarīs gaišāku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu