"Noguru, ēdot parastu ēdienu." Kā profesionāls sportists pārtiek no kāpuru diētas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Amerikāņu futbola spēlētājs Džabars Vestermans savu lielisko fizisko formu uztur ar diētu, kas bāzēta tikai uz dārzeņiem un vēl vienu visnotaļ neierastu sastāvdaļu.

Džabars Vestermans ir kanādietis, kurš nodarbojas ar amerikāņu futbolu un spēlē Kanādas futbola līgā. Sarunā ar portālu "Vice" spēlētājs atklāja kādu pavisam neparastu sava uztura sastāvdaļu.

"Profesionāliem sportistiem ir savas vajadzības. Es, protams, arī neesmu izņēmums. Kad ēdu parastu ēdienu, jutos "piepūties" un stīvs. Īsāk sakot - noguru, ēdot parastu ēdienu. Kad izmēģināju dažādus dārzeņus un pupiņas, sapratu, ka arī tas man nepatīk. Tad es nonācu pie kāpuriem," skaidroja Vestermans.

Kā uzsvēra sportists, dažāda veida kāpuros, no kuriem viņš pārtiek ir ļoti augsta proteīna koncentrācija. No 100 gramiem kāpuru esot iespējams uzņemt 53 gramus proteīna. Līdz ar to, kāpuri ir lielisks veids kā uzņemt šo cilvēkam un, jo sevišķi, atlētam nepieciešamo vielu.

No sākuma futbolistam esot bijis bail atklāt, ka viņš ikdienā uzturā lieto kāpurus: "Mēdzu pie komandas pusdienu galda kaltētus kāpurus pakaisīt uz sava sendviča. Kad kāds no citiem spēlētājiem vaicāja, kas tas ir? Atbildēju, ka tie ir kaltēti dārzeņi, jo zināju, ka tad man neviens neliks mieru."

Sižeta laikā uz vakariņām pie Vestermana ieradās arī viņa komandas biedrs Stefans Adekolu, kuram tika dota iespēja "nobaudīt" kāpuru bumbiņas, kas sastāvēja no miltiem, samaltiem kaltētiem kāpuriem un sīpoliem. Adekolu komandas biedra veikumu novērtēja atzinīgi, bet tomēr neslēpa, ka kāpurus savā uzturā būtu gatavs iekļaut tikai, ja tie ir samalti, piemēram, proteīna kokteilī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu