Deglava pārvada uzturēšanā lauž līgumu ar "Kauno tiltai" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slēgtais Augusta Deglava ielas pārvads Rīgā.
Slēgtais Augusta Deglava ielas pārvads Rīgā. Foto: Īriss Sviklis/LETA

Saistībā ar līgumā noteikto prasību nepildīšanu Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada uzturēšanā un neatbilstošu materiālu izmantošanu būvkonstrukciju izbūvē Rīgas domes Satiksmes departaments no svētdienas, 12.aprīļa, lauž līgumu ar lietuviešu būvuzņēmumu "Kauno tiltai", informēja Satiksmes departamentā.

"Turpmāka sadarbība ar "Kauno tiltai" Deglava pārvada objektā nav iespējama, jo uzņēmums ne vien izvairījās no līgumā noteikto prasību pildīšanas un izmantoja neatbilstošas kvalitātes materiālus, bet arī nepamatoti pieprasīja papildu finansējumu pārvada uzturēšanas darbiem, pretējā gadījumā draudot ar tā slēgšanu," apgalvo Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Tāpēc, lai pašvaldībai novērstu finansiālu kaitējumu un nodrošinātu kvalitatīvu būvdarbu izpildi, līgumattiecības pārtrauktas, un jau šonakt pārvada uzturēšanas darbus uzsācis departaments.

Uz pārvada konstatētas dziļa iesēduma bedres pagaidu asfalta deformācijas šuvēs. Par to informēts būvuzņēmums un atbilstoši līguma prasībām tikusi pieprasīta tūlītēja rīcība. Ja bedres deformācijas šuvēs netiktu likvidētas, tas ilgtermiņā ietekmētu būvkonstrukciju stiprību un apdraudētu satiksmes drošīb, norādīja Satiksmes departamentā. 

Savukārt, veicot dokumentu pārbaudi un faktisko darbu izpildi, konstatēts, ka būvuzņēmējs izmantojis neatbilstošas kvalitātes betonu karnīzes bloku ietves plātnes un karnīzes bloku betonēšanai.

Ņemot vērā, ka līgums ar "Kauno tiltai" par Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada pārbūvi ir lauzts, būvuzņēmumam piecu darba dienu laikā jāiesniedz visa dokumentācija par objektu un desmit dienu laikā jāatbrīvo būvobjekts.

Departamenta direktors Reinbahs naktī uz 12.aprīli devis rīkojumu ikdienas tiltu un pārvadu uzturēšanas dienestam nekavējoties veikt bedru remontdarbus uz Deglava pārvada un pārņemt tā ikdienas uzturēšanu.

Patlaban norit iepirkuma procedūra par Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada pārbūves otrā posma darbu veikšanu. Šī posma darbos ietilpst atlikušo nesošo konstrukciju remonts, seguma virskārtas ieklāšana, ietvju seguma atjaunošana, betona apmaļu uzstādīšana, ceļa zīmju uzstādīšana, apgaismojuma montāža, deformācijas šuvju izbūve un citi darbi.

Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada pārbūve tika uzsākta 2018. gadā, un to līdz šim pēc iepirkuma procedūras veica "Kauno tiltai".

LETA jau ziņoja, ka pērn augustā, veicot cenu aptauju, noskaidrojies, ka uz Augusta Deglava ielas satiksmes pārvada nepieciešamos papildu remontdarbus vislētāk bija gatava veikt būvfirma, kura jau līdz šim strādāja uz šī tilta, - "Kauno tiltai".

Deglava tilta remonta remonta kopējās izmaksas iepriekš bija plānotas aptuveni četru miljonu eiro apmērā, taču jau sākotnēji bija paredzēta iespēja šo summu palielināt par maksimums 30%.

Uz Deglava pārvada remontdarbi ir apstājušies jau no 2019. gada aprīļa beigām, kad iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) drošības apsvērumu dēļ tiltu satiksmei slēdza.

Būvniecības valsts kontroles birojs Rīgas domei uzticēja veikt pārvada siju balstīšanas darbus, kas maija izskaņā arī tika izdarīts. Pēc tam satiksme pa tiltu tika atjaunota pilnībā, tomēr būvdarbi uz pārvada neatsākās.

Jūlija beigās Reinbahs aģentūrai LETA stāstīja, ka Deglava ielas pārvada remonta pabeigšanai būs nepieciešams sludināt jaunu iepirkumu.

Deglava tilta pārbūvi par 4,27 miljoniem eiro veica lietuviešu uzņēmums "Kauno tiltai" pēc "Inženierbūve" izstrādātā būvprojekta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu