Tomass labdarības vārdā uz velotrenažiera plāno mīties 36 stundas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 2018.gada čempions Džeraints Tomass no Lielbritānijas drīzumā uz velotrenažiera plāno pavadīt 36 stundas, lai sniegtu atbalstu medicīnas nozares darbiniekiem, svētdien vēsta raidorganizācija BBC.

Riteņbraukšanas sezona pagaidām ir apturēta līdz 1.jūnijam. Tas gan neliegs Tomasam savā garāžā uz velotrenažiera pavadīt 36 stundas, šo laika posmu sadalot trīs "maiņās" pa 12 stundām.

Tomass šo cēlo soli veiks, lai sniegtu savu atbalsu Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta (NHS) darbiniekiem. Pirmais 12 stundu "brauciens" sportistam paredzēts 15.aprīlī.

"Nolēmu sevi izaicināt. Veikšu trīs "braucienus", kuru garums būs 12 stundas. Tieši tik stundu vienā maiņā nostrādā NHS darbinieks," pauda Tomass. ""Ineos" komanda līdz šim jau palīdzējusi NHS ar roku dezinfekcijas līdzekļiem, taču es vēlējos paveikt kaut ko pats."

"Riteņbraukšana ir tas, ko protu vislabāk... No pusastoņiem rītā līdz pusastoņiem vakarā plānoju būt uz sava velotrenažiera. Šādu grafiku ievērošu no trešdienas līdz piektdienai."

Pieredzējušais sportists neslēpa, ka šis viņam būs jauns pārbaudījums. "Godīgi sakot, esmu nedaudz satraucies par šo visu... 12 stundas un velosipēda no vietas - līdz šim vienā dienā neesmu uz tā pavadījis vairāk par astoņām stundām un 20 minūtēm," sajūtās dalījās brits. "To es iepriekš paveicu, minoties pa ceļu, bet uz trenažiera mentālais pārbaudījums varētu būt pat lielāks."

"Tūrē, ja nepūš vējš, un ir labvēlīgi laikapstākļi, vidējais pārvietošanās ātrums pa līdzenumu ir aptuveni 50 kilometri stundā. Šādu ātrumu turam posmos, kuru garums nav lielāks par četrām stundām."

Sportists gan pauda, ka mērķis nav sasniegt labu vidējo ātrumu, bet gan aizvadīt visas 12 stundas uz velotrenažiera.

"Nekur nesteigšos, man būtiskāk ir nomīties visas 12 stundas. Tiem, kuri kaut ko saprot no jaudas, šo laiku plānoju mīties ar 200 vatu lielu jaudu, kas ir visai mierīgs temps."

"Šis ir solīds izaicinājums, un es ceru, ka mums izdosies saziedot lielu naudas summu, lai palīdzētu NHS darbiniekiem, kuri pašreiz veic lielisku darbu," teica Tomass.

Ņemot vērā, ka teju nekur pasaulē nav iespējams aizvadīt pilnvērtīgus treniņus, Tomass devās mājup uz Kārdifu, kur pašlaik uzturas kopā ar savu sievu un bērnu.

Jau ziņots, ka šī gada prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d' Italia" starts pārcelts uz vēlāku laiku. Precīzs norises laiks vēl nav zināms.

Bez Itālijas tūres problēmas, visticamāk, sagaida arī "Tour de France", kura norise paredzēta no 27.jūnija līdz 19.jūlijam. Tāpat atceltas vēl vairākas prestižas daudzdienu un arī viendienas sacensības.

Tomass gan pauda cerību, ka šogad organizatoriem izdosies sarīkot Francijas tūri. "Lūdzos un ceru, ka šosezon izdosies piedalīties šajās sacensībās. Tas mums ir lielākais notikums šajā sportā," pauda Tomass. "Skaidrs, ka pasaulē ir lielākas lietas risināmas, taču tiklīdz mēs varēsim atgriezties tūrē, labprāt piedalīšos "Tour de France"."

Pagājušajā gadā Tomass Francijas tūrē finišēja otrajā vietā, piekāpjoties vien savam komandas biedram Ehanam Bernalam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu