VDD vērtēs Rasnača izteikumus par latviski nerunājošu tīņu uzvedību Imantā (43)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dzintars Rasnačs
Dzintars Rasnačs Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts drošība dienests (VDD) ir saņēmis partijas "Alternative" iesniegumu par bijušā tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) ierakstu mikroblogošanas vietnē "Twitter" par latviski nerunājošu tīņu uzvedību Imantā un izvērtēs to atbilstoši savai kompetencei, aģentūrai LETA apstiprināja dienestā.

Kamēr norisinās izvērtēšana, VDD no plašākiem komentāriem atturas.

Partijas iesniegumā VDD pausts viedoklis, ka politiķis ar ierakstu paziņojis, ka epidēmijas izplatīšanos veicina tieši mazākumtautību cilvēki. Attiecīgi "Alternative" uzskata, ka Rasnača ieraksts kvalificējams kā Krimināllikuma 78.panta pārkāpums, proti, kā nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšana.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam. Šajā laikā ārtelpās ir aizliegts pulcēties vairāk par diviem cilvēkiem vai vienas mājsaimniecības locekļiem. Tāpat stingri nosacījumi jāievēro tirdzniecības vietām, tostarp, apmeklētājiem vienam starp otru ir jāievēro divu metru distance, savukārt tāda pat distance starp galdiņiem ir jānodrošina ēdināšanas vietās.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu