"Sirreāli." Medmāsa ģimenei atklājusi, kā ir aprūpēt Lielbritānijas premjeru (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ar Covid-19 saslimušo Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu aprūpējusī medmāsa pieredzi aprakstījusi kā "sirreālu", vēsta aģentūra AP.

Pēc izrakstīšanas no slimnīcas svētdien, 12. aprīlī, Džonsons uzteica divus mediķus - Dženiju Makgī no Jaunzēlandes un Luisu Pitarmu no Portugāles - par izcilo aprūpi, ko viņi snieguši.

Medmāsas māte Kerolaina pastāstīja raidsabiedrībai TVNZ, ka viņas meita bijusi "ļoti prefesionāla" un gaidījusi, kad Džonsons tiks izrakstīts no intensīvās aprūpes, pirms vecākiem atklāja, ka par viņas pacientu kļuvis premjers.

Dženija Makgī ģimenei pastāstījusi, ka "viņai bijusi sirreālākā sajūta viņas mūžā, kaut kas, ko viņa nekad neaizmirsīs".

Savukārt Portugāles prezidents "personīgi izteicis" pateicību Luisam Pitarmam, par Džonsonam sniegto palīdzību.

Jau vēstīts, ka 55 gadus vecais Džonsons vakar izrakstīts no Sv. Toma slimnīcas un turpinās veseļoties ārpilsētas rezidencē Čekersā. Viņš pagaidām neatsāks pildīt valdības vadītāja pienākumus, norādījis premjerministra birojs. Premjera pienākumus pilda ārlietu ministrs Dominiks Rābs.

Džonsons tika hospitalizēts 5. aprīlī, jo viņam pēc desmit izolācijā pavadītām dienām nebija pārgājis klepus un saglabājās augsta temperatūra. 

Stāvoklim pasliktinoties, nākamajā dienā viņš tika ievietots intensīvās terapijas nodaļā, kur pavadīja trīs dienas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu