Par stingras pašizolācijas neievērošanu Covid-19 slimnieks atkal saņem 2000 eiro lielu sodu (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija
Policija Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pirmdien, 13. aprīlī, Valsts policija ieradās kāda 1989. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā, lai pārbaudītu, vai viņš ievēro stingru pašizolāciju, kas viņam noteikta pēc saslimšanas ar Covid-19. Vīrietis policijas ierašanās brīdī neatradās dzīvesvietā, un atbrauca vien pēc brīža, sastopot likumsargus pie durvīm.

Viņš paskaidroja, ka pametis dzīvesvietu ar automašīnu, lai uzpildītu degvielu. Policisti vīrietim par šādu rīcību, kas apdraud citus sabiedrības locekļus, piemēroja maksimālo naudas sodu – 2000 eiro.

Jāpiemin, ka šī nav pirmā reize, kad minētā persona pēc saslimšanas ar Covid-19 pārkāpusi stingras pašizolācijas noteikumus un devusies izbraukt ar automašīnu. Jau ziņots, ka pagājušonedēļ, 10. aprīlī, Valsts policija par šādu pārkāpumu viņam arī piemēroja 2000 eiro naudas sodu.

Valsts policija nosoda šādu rīcība un atgādina, ka personām, kurām jāievēro stingra pašizolācija, karantīna un pašizolācija, tas arī obligāti ir jādara! Tāpat atgādinām, ka ārkārtējās situācijas laikā noteiktie ierobežojumi nav ieviesti tāpat vien. Ir jāapzinās, ka mūsu katra pieņemtie lēmumi un rīcība var ietekmēt šī brīža situāciju, pasliktinot to vai tieši pretēji – uzlabojot!

Ja tavā rīcībā ir informācija par kādu, kurš neievēro noteiktos pulcēšanās, pašizolācijas vai fiziskās distancēšanās ierobežojumus, rīkojies un zvani policijai - 110!   Tu esi viena zvana attālumā, lai, iespējams, glābtu kāda cilvēka dzīvību un samazinātu vīrusa izplatību!

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu